Босненският ФК Сараево ще бъде съперник на "Левски" във втория предварителен кръг на Лига Европа.
Това стана ясно, след като днес малтийският Хибърниънс измъкна само 4:4 срещу “червените” и отпадна от турнира. Преди седмица Сараево разби съперника с 5:2 у дома и преднината им се оказа напълно достатъчна да отстранят Хибс.

Първата среща на „сините" в европейските клубни турнири ще бъде на 19 юли на стадион „Георги Аспарухов". Португалският арбитър Бруно Пайшао ще ръководи мача. Реваншът е на 26 юли в столицата на Босна и Херцеговина.

Мачът в Ла Валета се превърна в истински трилър и премина през много обрати. Хаджич откри за гостите в 13-ата минута, а Диас в 22-ата изравни. Два бързи гола за 4 минути на Сулджич (23) и отново Хаджич (27) дадоха комфортна преднина на Сараево. Отчаяният щурм на Хибс обаче даде резултат. Първо в 35-ата минута Диас намали, а в 40-ата Фаруджа изравни – 3:3. Това обаче съвсем не бе всичко. Секунди преди почивката отново Фаруджа използва груба грешка на противниковата защита и взриви трибуните – 4:3 за Хибърниънс! Феновете едва си поемаха дъх от толкова емоции и невижданите 7 гола за едно полувреме.

След почивката страстите на терена се поуспокоиха, гостите затвориха играта и разчитаха на редки контраатаки. Пре една от тях, в 90-ата минута Синяварич се измъкна от отбраната на Хибс и вкара за 4:4!

На трибуните бе и помощник-треньорът на “Левски” Николай Митов до Малта, а първият мач проследи на живо Илиан Илиев.

Съставът на Сараево:  Адилович, Гужич, Белошевич (46-Караматич), Торлак, Татомирович, Сезар, Комор, Златкович, Хюсеинович (69-Сунжеварич), Сулджич, Хаджич (85-Хаскич)