Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Ръководството на Милан сензационно прие оферта на ПСЖ за две от звездите си – шведският голмайстор Златан Ибрахимович и бразилския бранител Тиаго Силва. Според различни източници “росонерите” ще получат между 62 и 70 милиона евро за двамата. Чака се единствено отговора на Ибрахимович, който се колебае дали да напусне италианския гранд и да заиграе във френската Лига 1.

В продължение на 4 часа мениджърът на Ибрахимович Мино Райола бе в офиса на "росонерите” в Милано на среща с вицепрезидента Адриано Галиани и отговарящия за трансферите в клуба от дълги години Ариедо Брайда. След това агентът замина мигновено за Стокхолм, където ще се опита да убеди своя футболист да приеме офертата на ПСЖ. В същото време Ибрахимович се е чул със своя добър приятел Максуел, който играе за парижани и също е представляван от Райола. Двамата бяха съотборници в Аякс, Интер и Барселона.

Треньорът на Милан Масимилано Алегри е поискал гаранция, че при продажбата на Ибрахимович и Тиаго Силва те ще бъдат заменени подобаващо, за да може отборът да е достатъчно конкурентноспособен в Италия и Европа.

Само преди няколко седмици Милан прие оферта на ПСЖ за Тиаго Силва в размер на 42 милиона евро, но в последния момент по молба на тифозите собственикът Силвио Берлускони реши да спре трансфера. Мениджърът на бразилския защитник пък поиска увеличение на заплатата двойно, след като до момента той получаваше по 4,5 милиона евро на сезон. Парижани пък му предлагаха 40 милиона евро за пет сезона. В крайна сметка Тиаго Силва преподписа с “росонерите” до лятото на 2017 година.

Отличните отношения с треньора на ПСЖ Карло Анчелоти и спортния директор на тима от Париж Леонардо обаче накараха Тиаго да приеме повторната оферта към него от френската столица. Милан също прецени, че предложението от близо 70 милиона евро за Ибрахимович и Тиаго Силва трябва да бъде прието.

"Ще разберете какво се случва в следващите часове", заяви Галиани на излизане от "Миланело” след вечерята с Алегри. В момента всички очакват решението на Ибрахимович, чиято къща в Стокхолм е обкръжена от местни журналисти.

Ако Ибрахимович и Тиаго Силва бъдат продадени, Милан ще спести около 170 милиона евро от заплати, след като двамата взимат едни от най-високите възнаграждения в клуба. Чистата заплатата, която получава Ибрахимович, чийто договор е до 2015 година, е 12 милиона на година, но реално от Милан плаща по 24 милиона, тъй като половината отиват за данъци. Положението е почти същото и при Тиаго Силва, който наскоро подписа нов договор, според който възнаграждението му скочи на 10 милиона на година, съответно това означава разходи в размер на 20 милиона за "росонерите" на сезон.