Председателят на БОК Стефка Костадинова присъства на представянето на официалното облекло на спортистите за Олимпиадата в Лондон. Игрите се откриват на 27 юли.

“Искам и вярвам на 100%, че България ще има своя олимпийски шампион от Лондон. Британските учени прогнозираха да вземем 4 медала, но ние – българските учени казваме 6! Не обичам да казвам какви са ми прогнозите, но се надявам на 5-6 медала от Лондон! Четири-пет спорта през годините са се доказали и от тях чакаме отличия – борбата, художествената гимнастика, спортната стрелба, бокса, леката атлетика, волейбола. Само олимпийците ни да са живи и здрави, да няма контузии, мисля, че всичко ще бъде наред. Някой ще попита защо толкова малко са спортистите, аз обаче мисля, че не е важно количеството, а качеството! Ако lи зарадваме с много медали, никой няма да пита защо толкова малко спортисти са там. Стискайте палци!“, заяви Костадинова.

“Очаквахме още родни спортисти да се класират за Игрите – от борбата и двойният олимпийски шампион Таньо Киряков. Но имаме Йордан Йовчев, който отива на Олимпиада за шести пореден път! В леката атлетика имаме две момичета, които на 100% имат шанс да влязат на финал – Ивет Лалова и Ваня Стамболова, а след това ще им бъде по-лесно“, допълни легендарната ни атлетка.

“Делегацията ни ще заминава на групи по различно време за Лондон. Първи са представителите ни във ветроходството на 17-и юли, след това на 18 юли пътува Мария Гроздева. След 21 юли ще бъде съобщено и кой ще бъде знаменосец на България. На парада на нациите няма да бъдат всичките ни 63-ма олимпийци, всичко зависи от програмата на техните стартове. Не може спортисти, които започват участието си на следващия ден, да бъдат 4-5 часа на стадиона за откриването.“