Българинът Радомир Тодоров игра цял мач за Хазар (Ленкоран) при победата с 2:0 над естонския Номе Калю като гост в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа.
 
Точни за успеха на азербайджанския тим бяха Руслан Абишов и Бранимир Субашич. Първият мач между двата отбора беше завършил 2:2 и така Хазар се класира за следващия кръг.
 
Съперник на тима от Ленкоран във втория кръг на Лига Европа ще бъде крайният победител от сблъсъка между Лех (Познан), където е Александър Тонев, и казахтанския Жетису. Поляците имат аванс от 2:0 след първия мач.
 
Албанският Тирана също премина първия кръг, след като направи 0:0 с Гревенмахер като гост в Люксембург. Албанците бяха спечелили първия мач с 2:0 и сега им предстои сблъсък с норвежкия Алесунд.
 
Елфсборг разби малтийския Флориана с 4:0 с попадения на Мобек, Хилемарк, Фрик и Клаесон. Двубоят беше ръководен от българския рефер Никола Попов. Шведският тим си беше осигурил спокойствие преди реванша след успеха с 8:0 преди седмица. Съперник на Елфсборг в следващия мач ще бъде победителят от мача между Целе (Словения) и Дачия (Молдова).