Общо 4 медала, от които само един златен, ще спечелят българските спортисти на предстоящата Олимпиада в Лондон от 27 юли до 12 август. Това прогнозира пред "Дейли Мейл" британският учен Емили Уилямс, според която всички отличи България ще завоюва в борбата, като златният медал ще е за Станка Златева.

Емили Уилямс прави собствено изследване за цялостното разпределение на всички медали в предстоящите Олимпийски игри в Лондон. Според изследването на британския учен Станка Златева ще завоюва златен медал в категория до 72 кг за жени, а бронзовите отличи ще бъдат спечелени от състезателите в класическия стил Иво Ангелов (категория до 60 кг) и Елис Гури (категория до 96 кг) и свободния стил Радослав Великов (категория до 55 кг).

Формулата, върху която са направени изчисленията на Емили Уилямс, е създадена от известния британски професор по икономика Андрю Бърнард. Той предсказа с доста голяма точност класирането по медали на Олимпиадата в Пекин 2008. Във въпросната формула са залегнали фактори като спортна форма, численост на населението на страните и развитието на националната им икономика.

Изследването за предстоящата Олимпиада в Лондон показва, че Китай отново ще завърши на първо място по спечелени златни медали – 48. Втората позиция с 35 златни медала ще заеме САЩ, а домакинът Великобритания ще остана на трето място с рекордните за страната досега 25 златни отличия. Топ 5 би трябвало да допълнят Русия с 21 и Германия с 15 златни медала. България въобще няма да влезе сред първите 40 нации в класирането.