Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Волейболният тим на САЩ се класира на финал на Световната лига в София, след като в разби Куба с 3:0 (25:23, 25:22, 25:23) Куба. В утрешната финална среща на турнира “янките” ще се изправят срещу победителя от мача между България и Полша.
 
Олимпийските шампион САЩ започна двубоя спокойно, докато в редиците на Куба се забелязваше напрежение. Американците натрупаха аванс от четири точки, но той беше стопен от кубинците за 14:15. Американците държаха гейма под контрол при 22:18, но диагоналът Сепеда върна съотборниците си в борбата за частта с няколко мощни сервиса, след които и ас. С изключително мъдра игра лишена от грешки САЩ затвори гейма.
 
Втората част започна с няколко успешни отигравания на кубинците, които натрупаха преднина от четири точки при 12:8. Американците отвърнаха със силен сервис на Клейтън, който с два аса изравни резултата. “Янките” взеха аванс за 21:18, но Йордан Бисе изравни за 22:22. Наложи отново Стенли да завършва решаващо нападение на САЩ за 23:22. Последваха две атаки от зона четири, които докоснаха блокадата на кубинците за крайното 25:22.
 
Куба стартира вихрено и третата част и поведе с 10:7, но отново добрият сервис на Стенли върна американците в мача за 9:10. Куба поддържаше преднина до 17:16, но тук опитният тим на САЩ отново наложи волята си и обърна до 19:17. Ас на Енри Бел изравни при 21:21. В последналите разигравания Куба печелеше трудно точките си, докато даде две лесни за САЩ със сбъркани сервиси. Атака в аут на Леон пък донесе последната точка в актива на САЩ.