Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Швейцарецът Роджър Федерер се класира на финала на “Уимбълдън”, след като срази с 6:3, 3:6, 6:4, 6:3 световния номер 1 Новак Джокович.

В първия сет двамата тенисисти печелеха без проблеми подаванията си, като не се стигаше и до продължителни разигравания от основната линия. Все пак пръв в сервис гейма си слабост допусна поставеният под номер 1 в схемата сърбин. При единствения брейкпойнт в сета Ноле се пропука и изостана с 2:4. Федерер спокойно докара сега до 6:3 в своя полза и поведе в резултата за 24 минути.

Във втората част защитаващият титлата си Джокович започна с убедителен сервис гейм, след което стига до три възможности за пробив. Федерер отрази първата, но все пак изпусна подаването си за 0:2. Джокович разчиташе на стабилния си сервис и той не го предаде. До края сърбинът не изпусна инициативата и приключи частта при 6:3.

В третия сет двамата не допуснаха пробив до 5:4 в полза на Федерер. Тогава той стигна до два сетбола при сервис на съперника и въпреки че не се възползва от първия, не сгреши при втория и спечели третия сет с 6:4.

Четвъртият и оказал се последен сет започна ударно за Федерер, който успя да реализира пробив и поведе с 0:3. До края му той не срещна трудности и приключи мача след 6:3 в последния сет.

С победата Роджър Федерер се класира за 8 път на финал на “Уимбълдън”. Той има 6 титли, а единственият му загубен мач за титлата е през 2008 година, когато пада от Рафаел Надал с 4:6, 4:6, 7:6, 7:6, 7:9.

В битката за титлата той ще срещне победителя от двубоя между Анди Мъри и Жо-Вилфред Цонга. Ако спечели титлата от Откритото първенство на Англия, Федерер от понеделник ще бъде лидер в световната ранглиста.