ФК Сараево разби с 5:2 малтийския Хибърниънс и по всичко личи, че ще бъде съперникът на "Левски" във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Мачът в Босна и Херцеговина беше изгледан на живо от Илиан Илиев. Спецът беше в Сараево за двубоя и поради тази причина не води "сините" в контролата с Черноморец (Одеса), загубена с 0:2. Както е известно, първият мач на "Левски" в Лига Европа е на 19 юли на "Герена".

ФК Сараево се наложи над Хибърниънс с категоричен резултат, но победата на домакините не беше никак лесна. Малко преди почивката босненците изоставаха в резултата с 1:2, но все пак полувремето приключи при 2:2, след което пък (б.р. - в 52-ата минута) съперникът им остана с 10 човека и това предреши крайния изход на двубоя.

Още във 2-ата минута домакините откриха чрез Сулич - 1:0. Последваха пропуски на Златкович и голмайстора Сулич, а в средата на полувремето гостите от Малта най-изненадващо изравниха. Централният нападател Фаруджа беше оставен непокрит след центриране на Лима и с глава опъна мрежата за 1:1.

В 33-ата Хибърниънс дори стигна до втори гол, вкара го Родолфо Соарес, който беше най-съобразителен след центриране от ъглов удар и простреля Адилович за 1:2.

Домакините все пак успяха да се оттеглят на почивката при равенство. Точен за 2:2 беше защитникът Торлак в добавеното време на първата част.

В началото на второто полувреме босненците притиснаха съперника си и стигнаха до дузпа, отсъдена за нарушение на Родолфо срещу Хюсеинович. Футболистът на Хибърниънс получи директен червен картон, а резервата Караматич не сгреши от бялата точка и върна преднината на Сараево - 3:2. До края точни за домакините бяха още Хаджич и Татомирович, които също се разписаха и оформиха категоричния успех с 5:2.

Така реваншът след седмица в Малта стана протоколен и по всичко личи, че ФК Сараево ще бъде препятствието на "Левски".

ФК Сараево - Хибърниънс 5:2
1:0 Сулич (2), 1:1 Фаруджа (20), 1:2 Родолфо (33), 2:2 Торлак (45), 3:2 Караматич (53-дузпа), 4:2 Хаджич (79), 5:2 Татомирович (90)

ФК Сараево: Адилович, Торлак, Татомирович, Кучи, Тадейевич (46 - Караматич), Чомор (68 - Хаджич), Сесар, Хюсеинович, Златкович, Хаскич, Сулич

Хибърниънс: Мускат, Пулис, Ванденланоа, Камилери, Родолфо, Кристенсен, Джаксън Лима, Ерера, Диас (77 - Писани), Коен (85 - Чарауна), Фаруджа