Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Локомотив (Пловдив) падна с 1:4 от шампиона на Румъния ЧФР Клуж и продължи серията от слаби мачове в лятната си подготовка. За "смърфовете" това беше четвърта загуба от 5 проверки, което започва все по-сериозно да притеснява треньора Емил Велев, а със сигурност и феновете, надяващи се на успех срещу Витес в Лига Европа. Сблъсъците на Локо (Пд) с холандския тим са все по-близо, но Кокала все още не е готов със състава си и не знае точно на кои играчи ще разчита.

И в днешната среща "смърфовете" бяха надиграни от противника си, като румънският шампион дори се размина с още по-изразителна победа срещу финалиста за Купата на България. Воденият от бившия наставник на ЦСКА Йоан Андоне ЧФР Клуж водеше с 3:0 още на почивката. И трите гола реализира гръцкият нападател Пантелис Капетанос - в 27-ата, 38-ата от дузпа и в 41-ата минути. В 71-ата Мафтей покачи на 4:0, а в 80-ата появилият се като резерва Христо Спасов успя да вкара почетно попадение за Локо (Пд), довкарвайки отбита от гредата топка за крайното 1:4.

По този начин "смърфовете" продължават да са без постигната победа в контролите това лято, тъй като освен четирите поражения имат едно нулево равенство - срещу сръбския Ягодина. Головата разлика пък е отчайваща - 4:14.

На Локо (Пд) предстоят още две проверки преди завръщането от лагера в Австрия - срещу полския Легия (Варшава) в четвъртък и срещу катарския Ал Джаиз в събота.

ЛОКО (Пд) - ЧФР КЛУЖ 1:4
0:1 Пантелис Капитанос (27), 0:2 Пантелис Капитанос (38-дузпа), 0:3 Пантелис Капитанос (41), 0:4 Мафтей (71), 1:4 Христо Спасов (80)
lok.jpg
ЛОКО (Пд):
1.Йордан Господинов, 2.Джереми Родригес, 5.Саламастракис, 18.Николай Христозов, 55.Михаил Венков, 3.Валери Георгиев, 24.Даниел Георгиев, 88.Георги Стефанов, 7.Йордан Тодоров, 99.Тасио, 77.Здравко Лазаров (през втората част в игра се появиха: 12.Жилбер Баия-Н'Джема, 25.Станислав Маламов, 22.Христо Спасов, 14.Тодор Тимонов, 66.Дебое Борис, 21.Илиян Йорданов, 26.Ели Маркес)