Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Три професионални клуба да не получат лиценз от БФС. Това настоява Съдийският синдикат, който защитава интересите на българските футболни съдии.

"Пълно безобразие, не може така да продължават нещата. Бдин, Академик и Малеш-Вихрен цял сезон не плащат съдийски такси. Сега БФС не трябва да си затваря очите, а да ги остави без лиценз. Това искаме, а и те го заслужават. Съдиите си плащат сами екипировки, пътни, понякога им се налага да нощуват преди мачовете. А след това не могат да си вземат заработеното. Тези три клуба не са коректни, не плащат и не трябва да получат лиценз", изразиха негодуванието си от Съдийския синдикат пред БЛИЦ.

"Не може всичко да става на гърба на съдиите. Възмутени сме от това нещо. Така излиза, че реферите си плащат, за да ръководят мачове. Само в България може да се случи подобно нещо", коментираха още реферите.

Съдийският синдикат призова БФС да направи всичко възможно и да изиска от въпросните три клуба най-после да платят таксите за реферите. Ако Бдин, Академик и Малеш-Вихрен не се издължат, тогава футболната централа е длъжна да изплати всичко до стотинка на съдиите.

"Опасяваме се, че клубовете могат да се направят на хитри, да си сменят името, например да добавят някоя година след него, и по този начин да кажат, че не дължат нищо. Дано това не се случи, но БФС наистина трябва спешно да вземе мерки и да реши проблема", добавиха от Съдийския синдикат.