Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Григор Димитров победи поставения под номер 32 в схемата Кевин Андерсън със 7:5, 7:6, 6:7, 6:3 и се класира за втория кръг на любимия си турнир "Уимбълдън". Двубоят продължи 5:30 часа, но бе прекъснат в началото заради дъжд. Чистото игрово време бе 3:35 минути.

Първият сет бе равностоен, а при 2:3 в полза на Димитров, той имаше два брейкпойнта, но не успя да ги реализира. Постепенно южноафриканецът стабилизира сервиса си, докато 69-ият в света българин изпитваше трудности при подаванията си. Той трябваше да отразява две точки за пробив в деветия гейм и се справи. Краят на първия сет дойде след решаващ пробив на Димитров за 7:5 след точно 50 минути игра.

Втората част също бе равностойна и не се стигна до пробиви. Българинът блесна с няколко чудесни печеливши удари от бекхенд, както и с добри излизания на мрежата. Хасковлията, който е юношески шампион от "Уимбълдън" през 2008 година, имаше точка за пробив в четвъртия гейм, но я пропусна. Изравнените сили на двамата тенисисти доведоха сета до тайбрек. В крайна сметка стабилният сервис и успешните минаващи удари бяха в основата на успеха на Григор, който спечели тайбрека със 7:3 и поведе с 2:0 сета.

Третия сет не предложи нещо различно. Отново се стигна до тайбрек, след като нито един от двамата не успя да достигне до тайбрек. Григор имаше една единствена възможност да вземе сервирането на Андерсън, но не успя. Южноафриканецът не достигна до брейкпоинт през целия сет. В тайбрека Андерсън взе сервиса си, последваха две точки за Григор и нови две за съперникът му. Южноафриканецът успя да достигне до мини-пробив при 3:3 и поведе в тайбрека. Последва бързо връщане на пробива за 4:5. Димитров позволи втори мини-пробив, което доведе до два сетбола за Андерсън. В крайна сметка съперника на българина успя още от първия опит и намали резултата- 7:5, 7:6, 6:7.

В последният сет двамата пак започнаха гейм за гейм и двубоя се разви така до 4:3 в полза на Димитров. Първата ни ракета успя да пробие подаването на Андерсън и да стугне до сервиране за мача. В него Гришо бе безцеремонен - гейм на 0 и победа.

Григор Димитров, за който стана ясно по време на мача, че ще участва на Лондон 2012, записа 24 аса в мача срещу 20 на южноафриканеца. Българинът не допусна нито една двойна грешка и записа 80% успеваемост от пръви сервис, което се оказа много важно за успеха.

В следващият кръг на "Уимбълдън" Григор ще се изправи срещу Маркос Багдатис (Кипър), а при успех там най-вероятно ще срещне номер 4 в схемата Анди Мъри.