Бившият капитан на националния отбор на България Пламен Константинов заяви, че Матей Казийски има възможност да се върне в отбора за Олимпиадата. Това ще стане, ако Камило Плачи поеме отбора. Както е известно, в понеделник предстои избор на нов селекционер. Един от вариантите е именно Плачи, другият е Мартин Стоев. Преди няколко дни Матей каза, че Стоев е слаб треньор и няма да работи с него.

"Не ме блазни само да водя националния отбор на България на Олимпиадата в Лондон 2012. Не съм работил до сега с момчетата. Няма да е редно, сега да поема тима. Най-правилно е Камило Плачи да води отбора на Олимпиадата, но това е лично мое мнение. Само има една въпросителна. Камило Плачи има здравословни проблеми и дано да ги реши", заяви бившият национал в интервю за БиТиВи.

Относно разразилият се спор между Радостин Стойчев и Данчо Лазаров бившият национал коментира ситуацията: “И двете стани не са прави! В отделни части от спора имат право, в други - не. Истината е, че искрата бе запалена след първата Олимпийска квалификация в София. Междуличностна война се разрасна с грозния начин на уволнение на Радостин Стойчев. По същото време Силвано Пранди водеше треньорски семинар в София. Едва ли не Пранди е чакал да стане това уволнение и да поеме отбора. После реагира и Силвано Пранди. Радостин Стойчев остана на поста до следващата олимпийска квалификация в София. Направиха се грешки! Необмисленото искане на оставки на цялото ръководство на БФВ. По-късно Данчо Лазаров призна, че е готов да се извини публично, но това не бе прието от Радо Стойчев", добави Пламен Константинов.

"Какво беше правилното решение ли? Радостин трябваше да остане с Матей Казийски в отбора до Олимпиадата. Федерацията можеше да се докаже, че има добри намерения и да назначи веднага след Олимпиадата Изборно Общо събрание на БФВ. Така и двете страни щяха да запазят достойнство и да имаме силен тим на Олимпиадата. Опитах се да се свържа с премиера Бойко Борисов и да му предложа този вариант, за да се вземе едно разумно решение. Не стана. Сега вече за това решение е късно, защото Радостин даде оставка и си тръгна. А Матей спокойно можеше да изчака да се оттегли след Олимпиадата. Сега целият волейболен свят е съсредоточен в България. Това не трябваше да се случи така. Не и на тази цена. Смятам, че България ще заема най-малко 5-то място на предстоящата Олимпиада в Лондон 2012, независимо кой треньор ще води тима и в какъв състав ще играем там. Ако Камило Плачи поеме отбора, Матей може да се върне в него и да се гони още по-добро класиране", завърши бившият капитан на България./БЛИЦ