Над 150 човека, фенове на волейбола, открито заявиха позицията си срещу управлението на президента на родната федерация инж. Данчо Лазаров. Хората изразиха своята позиция на запланувания за днес в 12.00 часа пред Министерството на физическото възпитание и спорта (МФВС) протест. Той беше организиран в социалната мрежа "Фейсбук".

Част от транспарантите гласяха "Внимание, пожар, ЛазарOFF гори!", "Спортът е за достойни хора", "Лазаров да се измита с цялата си свита! Изборът е един, искаме си Радостин!", "Нова федерация". Разбира се, имаше и скандирания с искане на оставката на президента на БФВолейбол. Чуваха се и възгласи по адрес на члена на УС на БФВ Любо Ганев - "Любо, иди си!".

wolej_4.jpg
 

Голяма част от хората бяха облечени с фланелки с надпис "Аз съм от шепата негодници и ти искам оставката". Именно така се обърна Данчо Лазаров към хората, които декларираха желанието си в подписката срещу него.

Изразяването на тяхната позиция е провокирана от оставката на селекционера на националния ни отбор Радостин Стойчев и отказа на Матей Казийски. Стойчев подаде своята, след като искането му за тази на инж. Данчо Лазаров и на целия Управителен съвет на федерацията не бе уважено.

И заради всички тези събитията, които се разиграха веднага след класирането на отбора на Олимпиадата в Лондон, националният ни тим е без треньор. Временно на поста за втория турнир от Световната лига в Аржентина е Найден Найденов с помощник Георги Петров. Двамата бяха част от екипа на Радо Стойчев.

wolej_3.jpg


Лазаров заяви след Общото събрание на БФВ в четвъртък, че на 18 юни името на новия селекционер измежду Мартин Стоев, Камило Плачи и Пламен Константинов, ще бъде обявено. Нищо, че още преди края на срещата стана известно, че именно Стоев се завръща начело на "лъвовете".

Интересното от днешния протест може би бяха група от около 20 роми, които също изразиха пълна подкрепа към Радо Стойчев. Те бяха с фланелки с надпис "Радостин Стойчев, завинаги един от нас!". Скандираха и "Радост, Радост" по адрес на специалиста и увериха, че никой не им е плащал, за да изразят позицията си. Не са съгласни обаче с решението на Матей Казийски да се откаже.

wolej_2.jpg


"Подкрепяме Радо Стойчев, защото той е най-големият треньор. Само Радо, Матей не. Обичаме волейбола и затова сме дошли. Никой не ни плащал да протестираме", обясниха те./БЛИЦ