Премиерът Бойко Борисов коментира скандалите във волейбола, като заяви, че нито Радостин Стойчев, нито Данчо Лазаров са прави. Министър-председателят изрази мнение, че двамата не са дали приоритет на държавния тим за сметка на личностни интереси.

"В момента и двамата не са прави, защото трябваше да проявят разбиране. Нека първо да бяхме триумфирали в Лондон, пък след това да се бяха карали", заяви Борисов.

"Лазаров е направил необходимото, за да имаме волейбол. До този момент работехме перфектно. Радостин Стойчев ми е безкрайно симпатичен, приятел ми е. Той е най-добрият треньор в света. Свърши си работата и ни класира на Олимпиадата. Но не трябваше да се карат сега, точно преди Игрите в Лондон. Да бяха изчакали по-добре", продължи пред "Нова телевизия" премиерът.

Борисов подчерта, че участието на отбора ни в квалификациите и предстоящия шампионат в английската столица е струвало много пари. "Държавата е направила, каквото е необходимо. Така че да се стегнат и да играят. Тези квалификации ни струваха много пари. И заради тях Лазаров и Стойчев трябваше да преглътнат обидите и да отидат на Олимпиадата", каза премиерът, добавяйки, че във волейболната федерация тече проверка за финансови нарушения, за които сигнализирал Радостин Стойчев.

"Радвам се, че преди години не се поддадохме и направихме залата. Хората имат възможност не само да гледат различни спортове, а и концерти. Вижте колко звезди се извъртяха вече в "Арена Армеец". За радост вчера открих още една спортна зала - в Пловдив. Когато станах премиер, София и Пловдив нямаха нито една спортна зала. Догодина ще открием и такава за 10 000 души в Пловдив", добави Бойко Борисов.