Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Вече бившият селекционер на националния отбор на България по волейбол Радостин Стойчев изказа мнението си пред членовете на Управителния съвет на федерацията. Стойчев заедно с Матей Казийски присъстваха на Общото събрание, което се провежда в Правец. Както стана ясно по-рано, за наследник на Стойчев беше избран Мартин Стоев.

“Днес дойдох, за да се изкажа пред Общото събрание и за пореден път да обясня мотивите, заради които си тръгвам. Някой от общото събрание не ги знаеха много добре, трябваше да ги повторя. След това ми зададоха въпроси, отговорих им по съвест, както винаги съм го правел. Имаше въпроси към Матей, и той отговори. Имаше изказани мнения по различни поводи. Пожелахме успех и потвърдихме решението, че твърдо напускаме отбора. Оставам със смесени чувства, защото очевидно има хора, които милеят за волейбола и искат да работят и градят. Разбирам, че са в трудна ситуация. Когато тръгнах им казах една фраза, която казвах на момчетата преди важен мач. Тя е, че в живота на всеки човек винаги идва момент, в който трябва да направи важен избор. Той е не да избереш правилния път, а да поемеш по него. Казах три пункта, по които съм непреклонен, те са особено важни за развитието на волейбола. Доколко хората са уврели за тях обаче, имам съмнения”, заяви Радо Стойчев след края на общото събрание.

Треньорът коментира и информация за далавери със спонсорски договори за екипировката на отбора: “Който ме познава, не е нужно и да се защитавам. Каквото съм могъл да допринеса като средства и договори, съм го направил. Една стотинка не, че не съм взел, дори не съм помислил да взема. Имам извлечение от НАП и договора ми. Не мога постоянно да падам на такова ниво, да коментирам неща за пари.”

“От мен повече не може да очаквате нищо. Когато си подадох оставката, декларирах, че нямам амбиции да заемам постове във федерацията, нито сега, нито в бъдеще. С работата, която за година и половина вършех в националния отбор, се изчерпа желанието да бъда селекционер. Така че не очаквайте да имам амбиции за някакви постове. Няма опасност да се върна, когато кажа нещо, го правя. Ако някога се стигне до там (б.р. – оставка на Данчо Лазаров и смяна на ръководството), може да коментираме, но преди това въобще не подлежи на преговори”, допълни Стойчев.

“Ако се стигне до избор или отчетно изборно събрание, на което се представят кандидатури, бих дал моето мнение. Не искам да вменявам на някого нещо, важното за мен е мандатността на членовете на Управителния съвет, т.е. един човек, ако не става, след 2 години да си заминава. Ако някога се стигне до промяна на ръководството, ще предложа достойни кандидати за доброто на волейбола, но не искам да натрапвам никого на никъде. Видях в залата хора, по погледа си личи, които наистина са загрижени за волейбола и имат желание за промяна. Предполагам обаче, че те са с ограничени възможности. Иска ми се тези хора да намират повече сили, надявам се някога това да се случи”, завърши Радостин Стойчев./БЛИЦ