Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Съдомакинът на Евро 2012 Полша и Русия завършиха 1:1 в изключително зрелищен мач помежду им от втрия кръг в Група „А”. Алан Дзагоев (37) изведе „Сборная” напред в резултата, но след почивката Якуб Блашчиковски (57) донесе точката за домакините. Така интригата за първите две места в групата се запазва за последния трети кръг, като всичките четири тима имат своите шансове да се класират за 1/4-финалите на турнира.

В началните минути на „Националния стадион” във Варшава гостите от Русия бяха по-активни, но поляците набързо взеха инициативата и в 7-ата минута можеха да поведат след центриране на Людовик Обраняк от фаул. Получи се разбъркване в наказателното поле на „Сборная” и в крайна сметка Березуцкий успя да изчисти топката. Пет минути по-късно Кержаков падна в пеналта на „Дружина полска” след съприкосновение с Перкюи, но германският рефер Волфганг Щарк не посочи бялата точка.

В 18-ата минута домакините вкараха гол чрез Еуген Полански, който обаче бе в положение на засада и попадението му бе отменено. Натискът на Полша се засилваше, но въпреки това Русия успя да поведе в резултата. В 37-ата минута Аршавин изпълни фаул отляво на наказателното поле на поляците и нахлулият на скорост Алан Дзагоев засече топката с глава и я прати в мрежата за 0:1. До края на полувремето двата тима си поделиха надмощието, но резултатът не бе променен.

След почивката двубоят продължи да се развива с високо темпо и непрекъснати атаки към двете врати, като топката не се задържаше в центъра на терена. В 57-ата минута след самостоятелна акция по дясното крило Якуб Блашчиковски отправи феноменален параболичен изстрел от границата на наказателното поле и изравни за 1:1. Двата тима продължиха да водят здрава битка до края на мача и имаха възможности дори за победата, но Полански за домакините и Дзагоев за „Сборная” направиха пропуски от близка дистанция.

В крайна сметка се стигна до подялба на точките. Така Русия остана начело в групата с 4 точки, а Полша е на трета позиция с 2 пункта. В последния трети кръг Русия излиза срещу последния Гърция, който има само една точка, но не е без шансове за класиране на 1/4-финалите, а Полша се изправя срещу Чехия, който е на втора позиция с 3 точки.

Мачът по минути - ТУК
Програма и класиране в Група “А" - ТУК

Играч на мача - Якуб Блашчиковски (Полша)

pzpn.jpgПолшаРусияrfs.jpg 1:1
0:1 Алан Дзагоев (37), 1:1 Якуб Блашчиковски (57)



 

Полша: 22.Пжемислав Титон, 2.Себастиан Бьониш, 13.Марчин Василиевски, 15.Дамиен Перюи, 20.Лукаш Пишчек, 5.Дариуш Дудка (73 - 18.Адриан Миежейевски), 7.Еуген Полански (85 - 6.Адам Матушчик), 10.Людовик Обраняк (90+3 - 23.Павел Брожек), 11.Рафал Муравски, 16.Якуб Блашчиковски, 9.Роберт Левандовски

Русия: 16.Вячеслав Малафеев, 2.Александър Анюков, 4.Сергей Игнашевич, 12.Алексей Березуцкий, 5.Юрий Жирков, 6.Роман Широков, 7.Игор Денисов, 8.Константин Зирянов, 10.Андрей Аршавин, 17.Алан Дзагоев (80 - 9.Мурат Измаилов), 11.Александър Кержаков (70 - 14.Роман Павлюченко)

Варшава, “Национален стадион”
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)
Жълти картони: Роберт Левандовски, Еуген Полански (Полша), Игор Денисов, Алан Дзагоев (Русия)

ВИТРИНА НА МАЧА
Полша Показател Русия
1
Голове 2
44% Притежание на топката 56%
9 Удари във вратата 3
6 Удари извън вратата 4
4 Корнери 6
12 Нарушения 13
2 Жълти картони 2
0 Червени картони 0