Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Националният ни отбор по волейбол замина за следващите два турнира от Световната лига. Нашите са в група “D” с Аржентина, Португалия и Германия. “Лъвовете” играят на 15, 16 и 17 юни в Аржентина, а на 22 юни се местят за нови три мача в Португалия.

След днешния пореден драматичен и изпълнен със скандали ден за Аржентина заминаха резервните състезатели и двамата помощник треньори на вече бившия селекционер Радостин Стойчев – Найден Найденов и Георги Петров.

Както е известно, от вчера Стойчев не е треньор на отбора, а Матей Казийски се отказа. От групата за следващите мачове отпаднаха още Владимир Николов, Андрей Жеков, Николай Николов, Тодор Алексиев, Теодор Салпаров, Боян Йорданов и Данаил Милушев.

Единствените титуляри от остатъка от националния отбор, който трябва да играе в Световната лига, са Цветан Соколов, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов и Георги Братоев. На Летище София националите бяха в минорно настроение, набързо избягаха от среща с журналистите и поеха към самолета.

Временният треньор Найден Найденов коментира ситуацията. “Не говорим с момчетата по тази тема, може би им се отразява всичко, което се случва. Но не сме разговаряли, за да не ги обременяваме. Ще бъдат мотивирани да играят, тук са най-младите, които трябва да се доказват и да се борят за мястото си. След като Радо Стойчев си подаде оставката, мисля, че момчетата приеха добре промяната. Най-важното е да запазим отбора. В момента не взимам ничия страна, гледаме да спасим положението и отборът да продължи да съществува”, заяви Найден Найденов.

Съставът на България за турнирите в Аржентина и Португалия:
Разпределители: Георги Братоев, Добромир Димитров
Диагонал: Цветан Соколов
Посрещачи: Валентин Братоев, Мартин Божилов, Николай Пенчев, Тодор Скримов
Центрове: Виктор Йосифов, Костадин Гаджанов, Светослав Гоцев, Теодор Тодоров
Либеро: Владислав Иванов

От състава отпаднаха: Матей Казийски (отказал се), Владимир Николов, Андрей Жеков, Николай Николов, Тодор Алексиев, Теодор Салпаров, Боян Йорданов (контузен), Данаил Милушев (контузен)