Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Президентът на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров и почти всички членове на федерацията дадоха обширна пресконференция. Повод за брифинга беше оставката на Радостин Стойчев, която той подаде вчера, както и напускането на Матей Казийски. Стойчев удържа на думата си, че ще си тръгне, ако инж. Данчо Лазаров не подаде оставка. Шефът е твърд и остава на поста, което принуди селекционерът да си тръгне.

“Тази оставка на Радостин Стойчев много силно ни изненада, тъй като откровено казано очаквахме да продължи да води отбора на Олимпиадата, още повече, че под негово ръководство спечелихме квалификацията. След като разбрахме за това негово искане, естествено, че това не беше прието с възторг от членовете на УС, но ние сме принудени от ситуацията да взимаме бързи решения.

“Прибързахме с първото освобождаване на Радостин Стойчев, откровено ви казвам. След това обаче имаше среща при премиера и УС отмени решението си. Оставихме треньора да ни води в следващата олимпийска квалификация. Учудва ме твърдостта на Стойчев, който продължаваше да иска неизпълними неща. Няма как УС да си даде оставката пред Радостин Стойчев, като процедура това е абсурд. След срещите при премиера въпреки нашата молба г-н Борисов да ходатайства, за да остане, треньорът изостави отбора един ден преди заминаването му на втория турнир от Световната лига”, заяви инж. Данчо Лазаров.

“Специално за Матей се изказа мнение, че вратите са широко отворени за връщането му в националния отбор. Ще ви кажа нещо относно един от нашите спонсори, въпреки че може да имаме проблеми. Отидохме заедно с Радостин Стойчев на среща с представители на спонсора. Желанието на компанията беше нещата да бъдат туширани нещата, за да гледаме напред за Световната лига и Олимпиадата. Аз казах, че съм готов, ако от наша страна са допуснати някакви неща, които са го засегнали, съм готов да си върна думите назад. При условие, че Стойчев наистина се съгласи да се откаже от безумните си искания. Не мога по друг начин да го кажа, наистина исканията му са неизпълними”, допълни шефът на волейбола./БЛИЦ