Волейболната легенда и член на Управителния съвет на федерацията Борислав Кьосев обяви, че Радостин Стойчев и Матей Казийски е трябвало да останат в националния отбор за олимпийските игри, ако са мъже.
 
“Ако Радостин Стойчев и Матей Казийски бяха мъже, щеше да останат в националния отбор и да завършат олимпийския цикъл. След това можеше да си тръгнат, ако искат. Стойчев беше уволнен след първата квалификация в София, тъй като загуби доверието на федерацията. Той се провали на европейското първенство, а след това и в квалификацията”, заяви Кьосев.
 
“Управителният съвет няма да подаде оставка в четвъртък. Няма да има избор на нов президент, тъй като това е отчетно събрание, а не изборно. Според правилника в точка “Разни” не може да се разглежда промяна в УС”, допълни волейболната легенда.
 
“Може би до момента не е споменавано никъде, но заплата на целия щаб на Радостин Стойчев за 4 месеца беше 120 000 евро. Не знам как е било при предишния треньор – Силвано Пранди, но това са парите, които се даваха за работата на Радостин и неговите асистенти”, разкри членът на УС на волейболната федерация.