Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Селекционерът Радостин Стойчев и Матей Казийски съобщиха официално, че си тръгват от националния отбор по волейбол. Двамата бяха повече от категорични и убедителни по време на пресконференцията, която дадоха в столичната зала "Арена Армеец". Брифингът продължи малко повече от половин час при огромен медиен интерес.

"Всички знаете, че бях поел един ангажимент към вас при завръщането ми - обещах ви, че веднага след квалификационния турнир ще дам пресконференция за бъдещето си в националния отбор. Реалната ситуация към настоящия момент - това, че няма оставка на Данчо Лазаров, потвърждавам предварително обявеното от мен, че предприемам действия и ще прекратя договора си като треньор на националния отбор", обяви решението си Радостин Стойчев.

"Считам, че има достатъчно основания за оставки не само на Данчо Лазаров, а и на всички членове на УС и избирането на нов такъв. С това ръководство няма да се върна! Оставката на Данчо Лазаров не трябва да е фиктивна. Не бих искал след мен да бъде потоп. Затова утрешното пътуване до Аржентина е подготвено. Федерацията ще реши кои състезатели ще заминат и кой ще бъде треньорът, но щабът ми е с висок морал и са готови да продължат да изпълняват задълженията си", добави спецът.

"Причините да поискам оставката на Данчо Лазаров са три. Първата е неефективното управление на федерацията. Скандали във всички волейболни първенства, визирам служебната победа на финала в мъжкото първенство, несъстоялият се плейоф при жените. Управителен съвет от над 20 члена на федерацията. Това е нереално и неефективно. Липса на мандатност на членовете на УС и президентът, съмнения за фиктивни клубове", каза Стойчев, визирайки клубовете-фантоми, от които Лазаров да може да печели гласове.

"Скандалите на предишната олимпиада, конфликт на интереси, защото Данчо Лазаров е президент на централата и собственик на клуб - не по документи, но има договор с играчите. Втората причина е неясното разпределение на приходите от реклами и телевизионни права. Трябва да бъдат показани на лице всички финансови отчети на федерацията. Третата причина е неизпълнението на конкретна точка, вписана в моя договор. Не става въпрос за мои лични условия, а за стратегическото развитие на волейбола като цяло. Тя гласи, че Българска федерация волейбол ще доразработи до края на 2011 година програма за стратегическо развитие на волейбола, която трябваше да бъде съгласувана с треньора. Не искам да ви чета останалите части от моя договор, не става дума за лични изисквания. Не искам да ви обяснявам какви лични обиди трябваше да преглътна през тези година и половина", добави наставникът на Тренто.