Волейболната легенда и член на Управителния съвет на родната федерация Любо Ганев сподели, че към момента Радостин Стойчев не е депозирал оставката си. Както е изестно, треньорът трябва да обяви дали остава начело на България или си тръгва, след като желанието му инж. Данчо Лазаров да се махне не беше изпълнено.

"Събрахме се да си честитим класирането на Олимпиадата. Дълго го очаквахме и се радваме, че най-после успяхме", коментира Ганев след събранието на федерацията.

"Обсъждахме неща за предстоящото общо събрание. Няма какво да кажем за Радо Стойчев. Той си е треньор, нали го съобщихме официално още преди олимпийската квалификация. Към настоящия момент няма подадена оставка от негова страна. Ако подаде такава, ще трябва пак да се събираме и да я разглеждаме", продължи пред "Канал 3" Любо Ганев.

"Надявам се да не си подава оставката, предвид това, че се класирахме на Олимпиадата. За нас като хора, които мислим за волейбола, е важно да има комфорт, подсигурили сме всичко. Сега чакаме Радо Стойчев да каже дали остава или не. И ние като вас ще го научим от медиите, а не от него. Гласувано му е абсолютно пълно доверие. В момента дори има куриоз, след като ние като федерация не знаем какво става. Дори не знаем кои играчи ще пътуват за Аржентина", каза Ганев.