Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Легендарният Любо Ганев коментира горещата тема във волейбола. Както е известно, днес се очаква да стане ясно бъдещето на селекционера на националния ни отбор Радостин Стойчев. “Лъвовете” се класираха за Олимпиадата, след като спечелиха квалификацията в София. Стойчев постави ултиматум за оставката на президента на федерацията инж. Данчо Лазаров. Ако той не си тръгне, Стойчев още днес може да напусне. Треньорът заяви след вчерашната победа над Египет, че днес ще обяви дали остава и ще води отбора в Лондон.

“За първи път се получи явен конфликт между отбора, ръководството и щаба. В момента той е само междуличностен. Това, което ме успокоява е, че конфликтът е между хора, а не между начини на работа. Самият отбор като отбор, специално за мъжете, е напълно автономен, на тях им е подсигурено абсолютно всичко. Още на предишния Управителен съвет е гласувано Стойчев да остане до края на Олимпиадата, това решение е взето. Окей, той може да поставя ултиматуми. Какво значи неразрешими конфликти?! За мен лично решението на федерацията е взето. Ако днес няма депозирана оставка на треньора, надявам се такава да не дойде никога, той остава. Ако случайно дойде такава, моят глас е един от 20-те в Управителния съвет, ще гласувам оставката да не се приеме предвид интересите на волейбола”, заяви Любо Ганев в ТВ7.

“Ако някой иска да си тръгне, аз какво мога да направя. Проблемът не е само в Радостин Стойчев, а в нагласата на всичките момчета. Последното решение, което казахме, е, че го подкрепяме. Нека отиде и си свърши работата на Олимпиадата, правим всичко за доброто на волейбола”, допълни бившият волейболист.

“В последните години се вижда голям подем във волейбола. Има много нови клубове, които се създават. Факт е, че в последните години играем постоянно в Световната лига. Като федерация мисля, че си свършихме работата, подсигурихме домакинство на една квалификация, след това на Световната лига. Това го направихме, когато залата още не беше построена. Впоследствие успяхме да издействаме още едно домакинство за олимпийска квалификация”, завърши Ганев.

Много по-краен в изказването си беше бившият президент на волейболната федерация Валентин Заяков. Той директно обвини настоящия шеф Данчо Лазаров за скандалите в последно време.

“Федерацията трябва да вземе спешни мерки. Любо Ганев говори за създаване на клубове и предпоставки за развитие на волейбола. Пирамидата във федерацията е обърната надолу. Силен национален отбор и много слабо ръководство. Чувал ли някъде състезател или даден служител да иска оставката на цялото ръководно тяло на отбор или фирма. Да се стигне до там състезателите да определят кой да бъде треньор и кой да бъде в УС, не трябваше да се допуска. Президентът на федерацията носи цялата отговорност, той е виновен за всичко, но хората се крият и гърчат, никой не смее да каже нищо. Пълен провал на федерацията. Не може премиерът да решава проблемите във волейбола. Рибата се вмирисва откъм главата, нека не си я заравяме в пясъка. Сега е моментът да се каже, да, сгрешихме. Управителният съвет трябва да отреже цирея, но те нямат тази смелост. Къде се крият останалите в момента. Да, направила е федерацията това и това, но държавата дава пари. Защо не ги намери тези пари онзи човек?!”, коментира Заяков./БЛИЦ