Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Председателят на Дисциплинарната комисия Юри Кучев обяви след днешното й заседание, че БФС трябва да сезира прокуратурата и тя да разследва мача между Локомотив (София) и Спортист (Своге). Както вече стана ясно, двубоят от Елитната юношеска група до 19 години беше прекратен при резултат 4:3, след като мутри нахлуха на терена и нападнаха съдията Адриян Петров и биха треньора на домакините Никола Димитров.

"Има данни за криминално престъпление с вадене на огнестрелно оръжие и заплахи за убийство", обяви председателят на Дисциплинарната комисия Юри Кучев.

На днешното заседание на Дисципа се явиха съдиите, делегата, босът на Спортист (Своге) Христо Димитров, шефът на ДЮШ на Локо (Сф) Григор Петков, както и треньорът на формацията на "железничарите" Никола Димитров. Присъстваха и двамата охранители на срещата.

"Има показания, които си противоречат, но БФС не е разследващ орган. Случаят е много тежък, бити са съдия и треньор. Трябва да се установи самоличността на нападателите, заради които срещата беше спряна при 4:3 за Локо (Сф) минути преди края", каза Кучев, който също е на мнение, че мачът е бил прекратен заради "черно тото".

"Няма футболна, а друга логика, някаква трета страна има интерес от крайния резултат", коментира юристът.

Дисципът днес не се произнесе, а ще чака намесата на компетентните органи, колкото и това да се проточи във времето.

"Наказания със сигурност ще има", увери Кучев.

Очаква се Локо (Сф) да понесе санкция, защото не е обезопасил добре терена от нахлуване на зрители.