Капитанът на ЦСКА Тодор Янчев и звездата на отбора Жуниор Мораес ще се включат в инициативата за събиране на средства за деца на загинали служители от системата на МВР. Това ще стане по време на третия благотворителен футболен турнир, който ще се проведе от 8 до 10 юни в комплекс „Спортна София“ в Борисовата градина. Миналата година Тодор Янчев отново уважи турнира, като тогава компания му правеше Маркиньос.

Във футболния турнир ще се включат отбори от системата на МВР, както и гостуващите тимове на Столичния общински съвет и Медия Юнайтед, който включва журналисти от водещи национални медии.

Очаква се изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев също да помогне в инициативата, като се включи в отбора на Столичния общински съвет.

Надпреварата се организира от Синдикална федерация на служители на МВР, Съвета на председателите на синдикалните дружества и Столичен общински съвет.

Целта е да се съберат средства, които да бъдат дарени на деца на загинали родители от системата на МВР.

„Целта на този турнир е да се съберат възможно най-много средства за тези деца. Това са деца на колеги, които са загинали по време на изпълнение на служебните си задължения”, коментираха за "Гонг" от СФСМВР.

Футболният турнир е едно от многото събития, които се организират от СФСМВР в помощ на децата на загинали полицаи, които биват подпомагани финансово. Мотото на инициативите е „С обич за децата, в памет на бащите герои”. Футболният турнир се превръща в традиционен, след като това е третото негово издание. Миналата година шампион стана тима на СДВР, който на финала победи с 3:1 сборния журналистически тим Медия Юнайтед. Двата отбора са водачи на две от групите, като полуфиналистите от ГДБОП и Транспортна полиция са водачи на другите две групи.

Желаещите да се включат в дарителската кампания за деца и семейства на загинали служители на МВР могат да го направят в набирателен фонд:

Обединена българска банка

IBAN: BG60UBBS80021029636330

Също така средства ще се събират и на място по време на турнира.