Англия излъга у дома Белгия с 1:0 в последната си контрола преди старта на Евро 2012 в Полша и Украйна от 8 юни до 1 юли. Проверката се игра н „Уембли” в Лондон и ще се запомни като дебютен за употребата на технологично средство на двете голлинии. До намесата му обаче не се стигна.

Победното попадение за „Трите лъва” падна още през първото полувреме, след като в 36-ата минута Ашли Йънг подаде към своя съотборник и в Манчестър Юнайтед Дани Уелбек, който прехвърли вратаря на Съдндърланд Стафан Миноле за 1:0.

След почивката възпитаниците на Рой Ходжсън се дръпнаха да бранят крехкия си аванс и логично в по-големи периоди белгийците имаха инициативата. „Червените дяволи” обаче така и не успяха да затруднят стража на Англия и Манчестър Сити Джо Харт.

В 81-ата минута при една от контраатаките на домакините влезлият като резерва Джърмейн Дефоу удари дясната греда на вратата, пазена от Миноле. До края на мача „Трите лъва” изравниха играта и записаха минимален успех.

На Евро 2012 Англия е в Група “D” със съдомакина Украйна, Франция и Швеция. Първият мач на „Трите лъва” от шампионата на стария континент е на 10 юни срещу Франция на „Донбас Арена” в Донецк.

Англия - Белгия 1:0
1:0 Дани Уелбек (36)

Съставът на Англия: Джо Харт, Ашли Коул, Джон Тери (70 – Фил Ягиелка), Глен Джонсън, Гари Кейхил (19 – Джулиън Лескът), Стивън Джерард, Ашли Йънг (66- Джърмейн Дефоу), Джеймс Милнър, Скот Паркър , Алекс Окслейд-Чембърлейн (67 – Тео Уолкот), Дани Уелбек (53 – Уейн Рууни)