Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Без много да бие барабана, ръководството на “Левски” постепенно отмята задачите си по тема “Селекция”, като за нова придобивка на “сините” може да се счита Цветан Генков, съобщава “Тема Спорт”. Нападателят на Висла Краков е пред завръщане в България, защото полския клуб не се класира за европейските турнири и рязко сви бюджета си. В това число влиза разпродажбата на основни футболисти, какъвто е Генков, и намаляване на заплатите на тези, които ще останат.

От ситуацията веднага се е възползвал председателят на УС на “Левски” Иво Тонев, който първо е получил съгласието от футболиста и след това е влязъл в контакт с ръководството на Висла Краков.

Според започнати с полския пазар твърде възможно е “сините” да платят между 350 000 и 500 000 евро за нападателя, тъй като на този етап във Висла няма постъпила оферта за сума над тази.

“Левски” не бърза да обявява трансфера за завършен. Генков обаче е дал думата си на Тонев. Двамата са повече от близки от съвместната им работа в Локомотив (София). Смята се, че оттогава Цветан е слабост на Тонев, като дори се твърди, че футболистът е съдружник на началника си в едно от столичните нощни заведения, където се слуша алтернативна чалга музика, а сутрин на пода има тонове салфетки.

Трансферът на Генков е одобрен от новото треньорско ръководство на “Левски” начело с Илиан Илиев.

Цяла пролет “Левски” игра без чист централен нападател по настояване на бившия вече треньор Николай Костов, а сега ръководството запушва тази празнина в селекцията. Генков няма да натежи на бюджета за заплати, тъй като “сините” се освобождават от струващия 20 000 евро на месец Тони Калво. Предполага се, че новият централен нападател ще получава с 10-15 процента по-малко от испанеца.