Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Бившият нападател на ЦСКА и доскорошен на румънския Динамо (Букурещ) Мишел Платини беше спипан от КАТ да шофира мъртво пиян по софийските улици. Книжката на футболиста е отнета за 6 месеца, наложена му е глоба в размер на 500 лева. В началото на този месец екип от двама пътни полицаи дежурили в центъра на столицата през нощта, където спрели Платини за рутинна проверка. Според униформените нападателят бил във видимо неадекватно състояние и едва говорел. Поискали да го тестват на дрегер, но футболистът категорично отказал.

В такава ситуация се издава бележка, с която в рамките на един час провинилият се трябва да даде кръв в клиника, за да докаже, че е трезвен. Платини обаче така и не се явил в болница, за да бъде тестван, пише "Телеграф". Според българското законодателство това означава признаване на вината, което последва отнемане на книжката и минимална глоба 500 лева заради отказа да бъде тестван с дрегер. Потърсен за коментар футболистът заяви: “Не говоря български”. При повторния опит за разговор на английски език телефонът на Мишел вече беше изключен.

Бразилският нападател премина през зимата от ЦСКА в Динамо (Букурещ). Според информацията тогава сделката е била отдаване под наем до края на сезона, за да може “червените” да избегнат да плащат на бившия му отбор Черноморец. Платини обаче твърди, че е бил продаден и няма начин да се върне обратно на “Българска армия”. В момента Динамо (Букурещ) не иска да разчита на него и го освободи още преди края на сезона./БЛИЦ