Лукойл Академик поведе с 2:0 победи на “Левски” във финалната серия на баскетболното ни първенство. “Студентите” спечелиха днес втората среща с 80:76 в Правец и са само на победа от 10-а поредна титла. Третият двубой е в неделя (27 май) в София, играе се до три успеха в три мача. Божидар Аврамов бе неудържим за домакините и вкара 18 точки, а Брендън Хийт и Андре Оуенс приключиха съответно с по 16 и 13. Арън Харпър реализира 20 точки за столичани, Маркъс Хол и Чавдар Костов добавиха по 14, но и двамата допуснаха много грешки в решителни моменти, а Димитър Ангелов финишира с 10 точки.

“Левски” изигра добър мач, много по-добър от първия преди два дни, но Лукойл Академик имаш предимство в подкошието, най-ясно изразило се в защита. В края на първата част домакините водеха с 21:15. Във втората част обаче гостите от София обърнаха резултата със силна серия, дръпнаха с 39:35 и в крайна сметка на полувремето водеха с 42:37.

През втората част мачът беше равностоен. Лукойл Академик стартира със серия от 8:0 и обърна резултата, а след това поведе с 55:50. В края на третата част домакините имаха аванс от 62:59. В последната четвърта част “студентите” имаха предимство, във важни моменти бележеха решителни тройки, с което спечелиха двубоя. Шундов реализира за 77:70, след това “Левски” се приближи на 3 точки, но пропуснаха последната борба и загубиха със 76:80.