Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Скандалът около телевизионното излъчване на двубоя Лудогорец – ЦСКА доведе до промени в последния момент. Както е известно, срещата е в сряда (23 май) от 20:00 часа в Разград и ще определи шампиона на България. Заради неплащане от страна на БНТ фирмата на Валентин Михов свали от ефир дербито и го премести по ТВ7. От телевизията и БФС обявиха, че Лудогорец – ЦСКА ще се състои от 20:00 часа в сряда и ще се излъчва по ТВ7. Ето какво каза Вальо Михов по повод обвинението от страна на БНТ, че не изпълнява предварително подписания договор:

-Г-н Михов, от БНТ ви обвиниха, че сте нарушили договора, който двете страни сте подписали още преди началото на сезона.
-Да говорят, каквото си искат. Получих писмото им още вчера. Омръзна ми да говоря и да ме лъжат. Цял сезон го правят. Аз ли съм нарушил договора?! Айде, стига, моля ви се. Имам пълното право да постъпя така, както направих, да сваля мача от техния ефир и да го предложа на друга телевизия.

-От държавната телевизия заявиха, че са готови да заснемат и излъчат Лудогорец – ЦСКА?
-Да, ако си платят това, което ми дължат. До утре, ако преведат парите, ще излъчват двубоя. ТВ7 е резервен вариант, за да могат зрителите да наблюдават най-интересния двубой за сезона, който ще определи шампиона.

-Очаквате ли до утре да има плащане от страна на БНТ?
-Не мога да кажа, питайте тях. Едва ли ще се случи, малко вероятно е. Знаете ли колко писма съм получил с обещание, че ще ми бъде платено. Ще ги извадя най-после, за да се види кой казва истината и кой лъже. Последното писмо беше от 15 май. Преди това направих компромис за дербито ЦСКА – “Левски”. Вижте, телевизията излъчва двубои, за които не дава обещаните пари, които са по договор. На всичкото отгоре получава приходи от реклама, от продажба на двубоите в чужбина.

-Чухте ли се с шефката на националната телевизия Вяра Анкова?
-Не, тя е в отпуска. В България нищо не ме учудва. Човек прави добро, готов е на компромиси и злоупотребяват с него.

Позицията на БНТ след свалянето на мача от ефир и прехвърлянето му в ТВ7:
Относно: Публикации в пресата, писмо от СВ – РСА до БНТ и решение на Спортно техническата комисия на БФС от 22.05.2012 г. за промяна часа на провеждане на срещата от 30 кръг от „А” ПФГ Лудогорец – ЦСКА от 17:45 на 20:00 ч. и излъчване на срещата от ТВ7

Във връзка с промяната на началния час на футболната среща Лудогорец – ЦСКА от 17:45 на 20:00 часа, ръководството на БНТ изразява изненада от решението на Спортно-техническата комисия към Български футболен съюз да направи промени в предварителната програма, уточнена в договор между БНТ и С.В.-РСА ООД. БНТ счита, че с действията си фирмата, ръководена от Валентин Михов грубо нарушава договорните отношения между двете страни, за което още вчера обществената телевизия изпрати писмо до нея. Представители на БНТ се свързаха с председателя на БФС Борислав Михайлов, за да изразят несъгласието си с решението на комисията, за което е изпратено аргументирано писмо.

В изпълнение на ангажимента си към зрителите и сключения договор, БНТ изпраща своите екипи в Разград и има готовност да изпълни клаузите по споразумението, като заснеме и излъчи двубоя Лудогорец – ЦСКА.

Днес в 16:00 часа каним медиите на специална пресконференция, на която ще ви запознаем с официалното становище на Българска национална телевизия по казуса. Брифингът ще се проведе в сградата на БНТ на ул. „Сан Стефано” 29.”
/БЛИЦ