Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Инж. Данчо Лазаров жестоко обиди страшно много българи, определяйки ги като "шепа негодници". Шефът на волейболната федерация все още не си подава оставката, за което настоява не само Радо Стойчев, а и хилядите, настроили се още повече срещу него след изказванията му в последните дни.

БЛИЦ получи писмото на определяната от Лазаров като "шепа негодници" група, която се увеличава с всяка изминала минута. Преди няколко дни беше създадена и петицията за оставка на волейболния шеф. Тя вече е подписана от повече от 6000 българи.

В социалната мрежа "Фейсбук" пък с пълна сила се разпространява специален колаж, изобразяващ крещящ фен на волейболния ни национален отбор, като към него има надпис: "Аз съм от шепата негодници и искам оставката ти!"

БЛИЦ публикува цялото писмо без редакторска намеса:

До господин Лазаров, председател на Българската федерация по волейбол.

Г-н Лазаров, пишем Ви по повод изказванията, които направихте в медиите през последните няколко дни.

Първо, след загубата от Германия, като една от причините за освобождаването на националния селекционер Радостин Стойчев, казахте, че хората излизали от залата разочаровани. Като образован човек сигурно знаете, че от името на 12 000 не се говори!

Именно тези "разочаровани" хора останаха след мача, за да изкажат благодарности към отбора. Именно те отидоха и на финалния мач, където показаха, че безрезервно подкрепят Радостин Стойчев, скандирайки името му! Подкрепяха и скандираха не само в знак на уважение към него, а и на задоволство от всичко, което прави и би могъл да направи, за българския волейбол!
По-късно в ново Ваше изявление пред медиите се осмелихте да наречете истинските волейболни фенове, които приеха присърце всичката помия и мръсотия, която изсипахте не само върху господин Стойчев, но и върху българският волейбол, "шепа негодници".

Ако бяхте поне малко отговорен и разумен, бихте се извинили публично и бихте направили дълбок поклон на българите, които неизменно стоят зад националния отбор. Може би не сте запознат, но освен „шепата негодници”, ние сме и хората, на които трябва да служите! Вие работите за Българската Федерация по Волейбол, а ние сме България! Ние сме вашата "работа"!

По-късно в същото интервю, в което ни обиждате съвсем спокойно, казвате, че 100 човека са Ви се обадили да Ви подкрепят, питаме: Защо не споделихте за хилядите имейли, които задръстиха пощата на федерацията и в които ние искаме обяснение за бъркотията, която забъркахте?

Ние сме хората, които имат право да Ви търсят сметка и да Ви искат оставката тогава, когато вашите действия не отговарят на нашите желания. Но най-важното е, че ние сме хората, които заслужават уважение и любов, а Вие показвате всичко друго, но не и това! Затова най-учтиво Ви молим, да излезете пред народа, под една или друга форма, и да отговорите на всичките му удобни и неудобни въпроси! Приканваме Ви да поемете отговорност и да дадете адекватни обяснения за действията и думите си. Вие може да сте много "категоричен" в решенията и исканията си, но със сигурност не колкото нас.

Искаме да се извините, както на нас (над 8600 във "Фейсбук" и 6200 подписали петицията, настояваща за вашата оставка (числата растат многократно с всеки изминал час!)) така и на всички останали, които не толкова гласно подкрепят и винаги ще подкрепят спорта и България. Извинението ще се приеме само, ако е под формата на ОСТАВКА!

И не забравяйте, че ние сме много и сме силни, ние сме онези, които няма да се предадат преди да получат това, което желаят.

От "Негодниците"!

88.jpg

77.jpg