Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Министър-председателят на България Бойко Борисов обясни защо се меси във волейбола и призова всички национали, селекционерът Радостин Стойчев и федерацията да заровят томахавките и отборът да започне да тренира.

Част от националите се срещнаха вчера с премиера, който призова Българската федерация по волейбол да върне селекционерът Радостин Стойчев на поста му. Специалистът бе уволнен след загубата от Германия (1:3) на полуфиналите от олимпийската квалификация в “Арена Армеец София”. Волейболната централа, подпомогната финансово от държавата, успя да уреди втора квалификация в столицата ни, на която отборът ще се бори за квота за Олимпиадсата в Лондон това лято.

“Намесих се, защото първо давам много пари за волейбола и не ми е безразлично къде отиват тези средства. Имаме прекрасен треньор, прекрасен отбор, прекрасна зала, прекрасна публика и накрая чисто по български да го развалим”, отговори Бойко Борисов в ефира на Нова телевизия на въпрос защо се намесва в проблемите на волейбола.

„Националите говорят за федерацията или поне това, което споделиха с мен, беше, че от много време от федерацията им търсят цаката. Не казаха причината. Решението на федерацията си е тяхно и единственото, което ме интересува, са парите на държавата да отиват на правилното място – в националния отбор, в детско юношеския спорт...Ще направим и зала в Пловдив”, продължи премиерът.

„На срещата вчера ги помолих да говорят с останалите от отбора, да изчакат решението на федерацията, и се надявам че от днес ще отидат да тренират, защото наближава квалификацията Виждам, че това са момчета и треньор, които обичат и България, и публиката, и волейбола. Време е да превъзмогнат личните обиди и напрежението между тях и федерацията, надявам се да заровят томахавките още днес и да отидат да тренират. За какво има национален отбор, квалификации, Олимпиади, за да представят страната, а и самите спортисти да градят своята лична кариера, така че винаги се гледа по-голямата цел“, завърши министър-председателят.