Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Радостин Стойчев е върнат начело на националния ни отбор по волейбол. Това реши на заседанието си Управителният съвет на федерацията. Спешната сбирка се проведе в Студентски град, след като вчера Силвано Пранди отказа да се завърне начело на България.

Инж. Данчо Лазаров и компания решиха да върнат Стойчев и целия му щаб. Както е известно, асистенти на наставника на Тренто са Георги Петров, Найден Найденов, Мирослав Живков и италианецът Камило Плачи.

С решението си волейболната федерация изпълни искането на Бойко Борисов, който настоя Стойчев да продължи да води националния отбор.

При гласуването, един от членовете на съвета е бил против, трима са се въздържали, а останалите са гласували позитивно за връщането на Стойчев.

На извънредно заседание на УС на БФВ реши:


„Потвърждава оценката си за слабото представяне на националите ни в последните две години. Потвърждава, че федерацията е създала всички необходими условия на тима. Преценявайки ситуацията, с евентуалното отказване на Матей Казийски и Андрей Жеков, и общественото внимание, приемайки съветите лично от премиера Бойко Борисов и Свилен Нейков, УС реши Радостин Стойчев и целият му щаб да бъдат върнати в отбора в името на олимпиийската квота. Предвид големия обществен интерес и в името на българския волейбол, щабът се запазва.“

Любо Ганев, който бе оторизиран да говори каза още: „Не сме говорили с Радо Стойчев, дано не каже „Не“. Това наше решение е повече от извинение към Радо, в името на България и Олимпиадата. Конфликт между треньора и федерацията не е имало никога, начинът на комуникация не бе какъвто трябва. Всички искаме България да отиде на Олимпийски игри в Лондон. Ние мислим за волейбола, затова взехме това наше решение. Темата за оставки в УС не е обсъждана месец преди Общото събрание. Със или без подкрепата на Бойко Борисов нашето решение пак щеше да е същото. УС гласува отново пълно доверие на Радо Стойчев. Това решение е вече факт. По време на заседанието имаше подхвърляния, че Радо Стойчев може да откаже, но ние решихме да го върнем, ако трябва пак ще говорим с него. Ще бъда огорчен, както бях в събота вечерта, ако Стойчев откаже. Той сигурно също е огорчен, дано нямаме нова сбирка на УС. Не мога да коментирам дали са подсигурени парите, с които купуване новата квалификация. Момчетата трябва да излязат да играят, те го могат“.