Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Радостин Стойчев говори пред медиите веднага след края на срещата си с премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Свилен Нейков. Бившият национален треньор критикува остро състоянието на българския волейбол и заяви, че промяна на статуквото няма и той вече не е треньор на националния отбор.

„Едно мога да кажа със сигурност – ситуацията в българския национален отбор по волейбол в момента е просто нетърпима! Не е нормално да се работи в такива условия и обстановка. Не очаквайте сега след срещата ми с премиера нещата да се оправят като с магическа пръчка. Няма такова нещо. Уникални последици от виждането ни едва ли ще има. Предпочитам България да отиде на Олимпийски игри, отколкото отново да съм треньор на състава. Нека всички можещи да играят. Надявам се да няма негативи за самите момчета. Ще има среща с ръководството на Федерацията, но не знам какво точно може да последва от нея, тъй като каквото имахме да си казваме, си го казахме още онзи ден“, коментира Стойчев.

“В момента статуквото е такова - аз не съм треньор на отбора, но разговарях с момчетата и правя всичко възможно да ги убедя да не напускат националния отбор. Отборът трябва да е единен точно в този важен момент, когато зависи дали ще отидем на олимпиадата. Ако ме питате дали ще се върна начело на отбора, хипотетично може, но едва ли ще стане. Не мисля, че ще ми предложат”, заяви още специалистът.