Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Шефът на съдиите Костадин Костадинов заяви, че Таско Тасков е сгрешил като не е отсъдил дузпа за ЦСКА през първото полувреме на мача в Перник. Той коментира не само срещата на "армейците" с Миньор, а и дербито в Разград между Лудогорец и Черноморец, където също беше много напечено. Там свирката беше поверена на Стефан Спасов-Пастата, който предизвика гнева на Димитър Димитров. Херо дори нахлу на терена и се наложи полицаи да го извеждат.

"Гледайки с цялата комисия, по-правилното беше Таско да отсъди дузпа в тази ситуация", коментира Костадинов пред "Канал 3" след редовното заседание на Съдийската комисия.

Става въпрос за ситуацията в 30-ата минута, при която звездата на ЦСКА Жуниор Мораес беше повален от Иван Чворович в наказателното поле на Миньор, след като се озова очи в очи срещу сръбския страж. След мача "армейците" пропищяха срещу Тасков именно заради този момент, при който ако той беше дал 11-метров наказателен удар, не се знаеше дали двубоят нямаше да се развие по съвсем друг начин. Съдията беше остро атакуван от Стойчо Младенов, който се очаква да бъде наказан на днешното заседание на Дисциплинарната комисия и най-вероятно да не води "червените" в предстоящото в събота дерби с Литекс.

Коце Костадинов обаче уточни, че при тези ситуации правото е на рефера да прецени дали има дузпа или не. "Бихме застанали зад неговото решение", каза Костадинов, но посътветва отборите, че те трябва да се съсредоточават повече върху собствените си представяния и върху изпълненията на техните футболисти, които "получават по 10 000 евро премии, докато на един съдия, който взема 1000 лева хонорар, не му е позволено да сбърка", визирайки пропуска на Мораес от бялата точка, когато ЦСКА получи право на дузпа през второто полувреме при резултат 1:0 в полза на Миньор.

Съдийският шеф се върна на ситуацията преди почивката и обясни още: "Мораес първи играе с топката, но и вратарят играе с топката. За мен по-правилното беше Таско да отсъди наказателен удар. За нас засада няма. Ситуацията е чиста, предвид изискванията на УЕФА за нападателен футбол."

Костадинов коментира и нападките на Стойчо Младенов към съдиите - "Доста от треньорите прехвърлят вината на други хора. Много по-лесно е да нападнеш един беззащитен съдия, отколкото да видят собствените си грешки. Нападките към реферите оказват влияние върху представянето им. Има сериозен натиск, който не всеки може да понесе."

"Според мен драмата в Разград беше изкуствено създадена, защото не виждам в отсъжданията на съдията да има драма. Според нас Стефан Спасов се справи. Оценката му е добра, не мисля, че с нещо е повлиял на крайния резултат, въпреки претенциите на Херо. Не само, че заставаме зад съдията... всеки един човек, малко разбиращ от футбол, може да види, че повече претенции могат да имат от Лудогорец, а не от Черноморец", каза още Костадинов.