Нападателят на Арсенал Робин Ван Перси стана голмайстор на английската Висша лига, след като завърши сезона с 30 гола. Холандският национал не успя да се разпише при победата на "артилеристите" с 3:2 над Уест Бромич в последния кръг, която осигури на тима му уастие в Шампионската лига през следващия сезон.

Ван Перси наследи трофея от Димитър Бербатов и Карлос Тевес, които спечелиха "златната обувка" миналия сезон с по 21 попадения. В класацията за този сезон второто място е за нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, който има 27 гола. Трети е аржентинският нападател на Манчестър Сити Серхио Ахуеро с 22 попадения, последното от които донесе титлата на „гражданите” за крайното 3:2 при домакинството срещу КПР.

„Следващата седмица ще имаме разговори с ръководството и ще видим какво ще се получи. Никога не можеш да бъдеш сигурен как ще се развият нещата във футбола, но все пак Арсенал е един велик и много голям клуб, за който играх 8 години. Обичам този отбор, така че това няма да се промени каквото и да се случи”, сподели Ван Перси след спечелването на отличието.