Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

ЦСКА претърпя загуба с 0:2 от Миньор в Перник и два кръга преди края на първенството битката за шампионската титла става още по-ожесточена. По-рано днес преследвачът на "армейците" Лудогорец победи с 3:1 Черноморец в Разград и така Стойчо Младенов и момчетата му вече водят само с 2 точки. А още в следващия кръг на ЦСКА предстои домакинство на Литекс, след което е визитата в Разград, където нищо чудно да бъде определен шампионът на България. Преди сблъсъка с "червените" на Лудогорец предстои визита в Каварна на аутсайдера Калиакра.

На мача в Перник "армейците" тотално разочароваха феновете си, а Жуниор Мораес дори пропусна дузпа при резултат 1:0 за домакините. В 52-ата минута бившият играч на "Левски" Борислав Стойчев наказа ЦСКА, а за 2:0 се разписа ветеранът Ванчо Траянов в 82-ата. Така Миньор събра 34 точки и се изравни с деветия Берое.

През първата част двата отбора не успяха да си отбележат гол и завършиха при нулево равенство. В началните минути играта бе равностойна, а след 20-ата гостите доминираха. Във 2-ата Антон Карачанаков направи добър пробив, финтира двама бранители на домакините и опита да нанесе удар, но защитник го блокира. Две минути по-късно Бибишков би слабо и неточно покрай вратата на Мболи. В 11-ата Христозов наруши правилата срещу Жуниор Мораес и бе отсъден пряк свободен удар в опасна близост до вратата на Миньор. Потърпевшият изпълни технично, топката тупна коварно пред Чворович и премина близо до десния страничен стълб. На няколко пъти Галчев и Бандаловски опитаха с дълги подавания да намерят в предни позиции Мораес, но защитата на домакините действаше адекватно и не позволи на бразилеца да играе с кълбото. В 28-ата минута след много добра атака за "червените", която премина през Присо и Галчев, топката попадна в краката на Карачанаков, младокът стреля силно, но Чворович демонстрира добър рефлекс и спаси.

В 30-ата беше най-спортното положение през първата част. "Армейците" претендираха за дузпа, но Таско Тасков остана безмълвен. Чворович повали Жуниор Мораес в наказателното поле на Миньор. При ситуацията бразилецът получи извеждащо подаване от дълбочина, но изглежда беше в положение на засада, която обаче не беше маркирана, след което Мораес пробва да преодолее Чворович, удряйки топката с глава, но в този момент беше съборен от стража. Съдията беше категоричен и не даде дузпа за ЦСКА, както и не показа жълт картон за Мораес, което щеше да извади бразилеца за важните мачове на "червените" с Литекс и Лудогорец.

В 34-ата минута хубав удар на Илиян Илиев премина много опасно над напречната греда на вратата, пазена от Райс Мболи. В 43-ата Карачанаков стреля технично от добра позиция, но не затрудни Чворович. Малко преди края на полувремето Том навлезе опасно в наказателното поле на ЦСКА и стреля силно от малък ъгъл, а Мболи спаси с крак.

Второто полувреме започна шокиращо за ЦСКА. В 52-ата минута Миньор поведе в резултата. Включилият се в атака защитник Борислав Стойчев засече с глава центрираната топка от Том и я изпрати в десния ъгъл на Мболи, който само изгледа как кълбото попада в мрежата му - 1:0.

Последва смяна в състава на "армейците", като Дюлгеров отстъпи мястото си на Станислав Костов. В 59-ата минута Мболи се намеси вещо, след като с чисти действия отне топката от краката на връхлитащия на скорост Брахими. В 62-ата Апостол Попов опита да изненада Чворович с далечен удар, но вратарят спаси. В днешната среща Апата започна титуляр за ЦСКА след 9 месеца извън терените заради тежка контузия.

В 63-ата минута Георгиан Паун се появи в игра на мястото на Антон Карачанаков. Именно румънецът беше замесен в следващата опасност пред вратата на Миньор, след като елиминира няколко играча на домакините и центрира остро по земя, но там вратарят изби. Междувременно на мястото на Галчев в игра се появи Антонио Томас. В 77-ата минута главният рефер отсъди дузпа в полза на ЦСКА, след като Христозов игра с ръка в наказателното поле. Мораес застана зад топката, но би слабо в средата на вратата и Чворович улови с лекота.

В 82-ата минута разредената отбрана на ЦСКА позволи на Ванчо Траянов да стреля неспасяемо от границата на наказателното поле и да направи 2:0 за Миньор. В добавеното време появилият се на смяна Костадин Марков стреля много опасно и топката премина покрай десния страничен стълб на вратата на Мболи.

В последните 20 години ЦСКА имаше само една загуба от Миньор в Перник. Тя датираше о
т сезон 1998/99, когато домакините печелят с 2:0. Това обаче става в последния 30-и кръг, който не решава нищо за двата тима. Тогава Миньор финишира осми в класирането, а ЦСКА е едва пети.

Мачът по минути - ТУК

МИНЬОР - ЦСКА 2:0
1:0 Борислав Стойчев (52), 2:0 Ванчо Траянов (82)

min_pk_logo.jpg
МИНЬОР: 91.Иван Чворович, 4.Николай Христозов, 5.Борислав Стойчев, 17.Ванчо Траянов, 23.Венцислав Василев, 7.Милен Василев (90+1-3.Иван Михов), 11.Илиян Илиев, 33.Том, 99.Сабри Бумела, 42.Фарес Брахими (74-32.Костадин Марков), 76.Крум Бибишков
Резерви: 1.Николай Банков, 3.Иван Михов, 14.Ивайло Цветков, 32.Костадин Марков, 39.Ферид Бенрамден, 59.Венцислав Иванов
Треньор: Стойчо Стоев

cska.jpg
ЦСКА: 92.Райс Мболи, 19.Апостол Попов, 25.Ангел Грънчов, 66.Пламен Крачунов, 11.Иван Бандаловски, 5.Тодор Янчев, 18.Борис Галчев (76-7.Антонио Томас), 26.Николай Дюлгеров (55-14.Станислав Костов), 71.Антон Карачанаков (63-32.Георгиан Паун), 99.Нджонго Присо, 10.Жуниор Мораес
Резерви: 88.Благой Макенджиев, 7.Антонио Томас, 14.Станислав Костов, 21.Коста Янев, 23.Мартин Дечев, 24.Илиас Хадад, 32.Георгиан Паун
Треньор: Стойчо Младенов


Перник, стадион "Миньор"
Съдия: Таско Тасков
Жълт картон: Николай Христозов (Миньор)

(през есентаЦСКА - Миньор 3:1)