Лече с Валери Божинов в състава си загуби домакинството на Фиорентина с 0:1 и се запъти към Серия “Б”. Единственият гол в мача бе дело на Алесио Черчи в 35-ата минута. Българския нападател бе най-слабия на терена и бе заменен още на почивката от Харис Сеферович.

Домакините бяха по-активни през целия мач, владееха повече топката и често застрашаваха вратата на Боруц. С най-много пропуски се отличи Валери Божинов, който си навлече гнева на треньора още с първите си отигравания. Противно на логиката гостите откриха резултата в 35-ата минута, когато Черчи се възползва от чудесно подаване на Рубен Оливейра и бе безпощаден.

Нервите на треньора на Лече издържаха до полувремето и преди началото на втората част той замени Божинов със Сеферович, но и това не донесе резултат и Фиорентина си тръгна с трите точки.

Загубата остави Лече в зоната на изпадащите отбори. Кръг преди края те са на 3 точки зад спасяващия се Дженоа. Утре генуезци гостуват на Удинезе и дори и да загубят Лече ще трябва да се надява на чудо. Лече е с по-добра голова разлика от Дженоа, но трябва да победи в последния си мач Киево като гост и да разчита на загуби на Дженоа от Удинезе и Палермо.