“Ботев” (Пловдив) победи с 3:0 Добруджа в мач от 24-ия кръг на Източната “Б” група, който се игра на стадион “Хаджи Димитър” в Сливен, заради наказанието за лишаване от домакинство за една среща. Лидерът на “карачетата” Сашо Александров бе точен в 18-та и 75-та минута, а веднъж се разписа Деян Христов.

“Ботев” имаше тотално надмощие през цялата среща и не позволиха на гостите да създадат голова ситуация пред вратата на Христо Иванов.

В 18-ата минута Петър Атанасов изскочи срещу вратаря на Добруджа, който отрази неговия удар, но при добавката Александър Александров-Кривия не сгреши и откри резултата.

Втората част започна със серия от пропуски на “канарчетата”, като най-активен в тях бе Петър Атанасов. Все пак логичното се случи в 65-ата минута, когато Деян Христов засече центриране на Аргиров и отблизо направи резултата 2:0.

В 75-ата минута Димо Атанасов се отскубна от защитата на Добруджа и бе фаулиран в наказателното поле, а Сашо Александров без проблем реализира от бялата точка за крайното 3:0.

“Ботев” е на второ място във временното класиране с 42 точки, 4 по-малко от лидера Етър. Пловдивчани са с равен брой точки с третия Любимец, но имат по-добра голова разлика. Добруджа е на 7-о място с 30 точки.