Детският отбор на Литекс (родени 1998 година) спечели трето място на силния турнир “Meet The World” в Сопот, организиран със спонсорството на шведската компания SKF. Тя поема разходите на победителя, който ще представя България през лятото в "Готиа къп" - най-големият футболен турнир за подрастващи в света. И в тазгодишното си издание надпреварата събра най-силните клубове у нас, които бяха разпределени в две групи.

В първата си среща момчетата на наставника Ивайло Станев надделяха с 3:1 над отбора от пловдивското спортно училище УФК “Васил Левски”. Два гола за успеха отбеляза централният нападател Тонислав Йорданов, един добави Ангел Лясков. В равностоен и оспорван мач след това ловчанлии направиха нулево реми със столичния ЦСКА. В последния си двубой от предварителната група Литекс разгроми домакина Сопот с 5:0. Хеттрик за успеха заби Йорданов, точен мерник показаха още Васил Василев и Милен Киров. Изразителният успех обаче не достигна на “оранжевите” да се класират за финала. При равен точков актив с ЦСКА, но с едно отбелязано попадение по-малко, регламентът определи с по-добра голова разлика там да отидат младите "армейци".

В спора за бронза Литекс надви Черноморец след изпълнение на дузпи с 4:2. Редовното време в оспорвания мач завърши с нулево равенство, но при изпълнението на наказателните удари ловешките таланти бяха по-хладнокръвни. Вратарят Милен Иванов спаси два удара на бургазлии, а за победата се разписаха Радослав Василев, Славомир Семчев, Стивън Славчев и Милен Киров. Нападателят Тони Йорданов грабна индивидуалния приз за “Голмайстор на турнира” с отбелязаните 5 попадения.

“Много успешно представяне за отбора ни, който на практика бе сформиран преди едва 8-9 месеца, но показа с играта си, че може да е равностоен на своите съперници.Трябва да се има предвид, че досега, освен три здрави мача за Купата на БФС, момчетата нямат опит и не са играли често срещу силни съперници. Малшанс и един гол не ни достигна да се класираме на финала, но аз съм доволен от желанието и старанието на всички. Загатнахме за добър потенциал, но имаме още много работа по обиграването на състава”, сподели треньорът на Литекс Ивайло Станев.