Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 Славия на стадиона в парк “Лаута” и прати “Левски” временно на 6-ото място в класирането на “А” група. “Смърфовете” решиха мача още до 8-ата минута, когато отбелязаха два гола във вратата на "белите", които пристигнаха за двубоя под тепетата без някои от титулярите си. Сержиньо и Христо Златински вкараха попаденията, а Славия върна интригата 10 минути преди края с гол на появилия се на смяна Радослав Василев.

През по-голямата си част двубоят беше спокоен и без нерви. Четири минути бяха нужни на домакините да поведат в резултата. Сержиньо откри с чудесен удар от въздуха от малък ъгъл, а след още толкова преднината на "смърфовете" беше удвоена. Христо Златински стреля, топката се отби в гредата, но при добавката футболистът на Локо (Пд) я прати в мрежата на Емил Петров - 2:0. 

До края на полувремето домакините диктуваха темпото и не позволиха опасности пред вратата си, пазена от Иван Караджов. Всичко интересно в мача се случи след 79-ата минута.

Славия върна един гол чрез Радослав Василев, който засече топката от точката за дузпата и намали резултата. Тогава домакините се сетиха, че може и да изпуснат сигурната победа и срещата се изнерви. Славия също повярва, че може да вземе точка. В 86-ата минута съдията Ивайло Стоянов не отсъди чиста дузпа в полза на “смърфовете”, след като вратарят Емил Петров събори в наказателното поле Базил Де Карвальо. Това вбеси Емил Велев, който не си спести репликите по адрес на рефера. Стоянов веднага реагира и изгони от скамейката бившия наставник на Славия и настоящ на Локо (Пд). До края “белите” не можаха да отбележат и в крайна сметка домакините се поздравиха с победата и с трите точки.

"Смърфовете" се изкачиха на 5-ото място в класирането на “А” група, като събраха 49 точки, с колкото е и Литекс. Селекцията на Емил Велев изпревари с точка “Левски”, който по-късно днес гостува на Калиакра. Славия пък с днешната загуба на "Лаута" почти загуби и минималните си шансове за класиране в евротурнирите. Тимът на Венци Стефанов е чак на 8-ата позиция с актив от 43 точки. 

Срещата по минути!
1- svirkata.jpg Начало на мача!
4- topka.jpg ГООЛ за Локо!!! Сержиньо отбеляза феноменален гол от въздуха от малък ъгъл
8- topka.jpg ГООЛ за Локо!!! Христо Златински стреля, топката се отби в гредата, но при добавката футболистът покачи резултата.
14- Нова възможност за гол на Локомотив. Този път Петров спаси удара с глава на Карвальо
15- Електричката пробва да изненада Емил Петров с хубав удар в горния му десен ъгъл, но стражът бе подготвен и изби в корнер.
22- Лазаров сложи топката на главата на Златински, но ударът с глава на халфа бе спасен от Емил Петров
25- Даксон навърза четирима слависти в центъра на терена и пусна извеждащ пас към Родригес, но ударът на бранителя е неточен
30- Локомотив намали оборотите и Славия на свои ред поглежда плахо към вратата на Караджов
37- Удар на Даксон от границата на наказателното поле, но неточно
45+1 - svirkata.jpg Край на първото полувреме
46- smqna.jpg Две смени в състава на Славия - Василев и Георгиев заменят Мортин Тошев и Владислав Романов
46- svirkata.jpg Начало на второто полувреме
50- Диагонален удар на Даксон, но топката излезе на около метър над вратата.
53- Карвальо бе изведен чудесно от Даксон в наказателното поле на Славия, но ударът му мина на сантиметри от вратата.
55- Остро центриране на Джереми Родригес бе на път да влети във вратата на Петров, но се разходи по голлинията и излезе в аут.
61- jalt.jpg Първи жълт картон в мача. Получава го Димитров за нарушение срещу Здравко Лазаров.
71- Карвальо опита шут от далечна дистанция, който профучава много близо до напречната греда на Славия.
74- jalt.jpg Жълт картон на Янко Сандански за груб фаул срещу Даксон
76- smqna.jpg Здравко Лазаров е заменен от Илиян Йорданов
77- Последна смяна в състава на Славия -  Цветомир Тодоров е заменен от Павле Попара
79- topka.jpg ГООЛ за Славия!! Радослав Василев овладя топката в наказателното поле на Локо, обърна се и я прати в мрежата на Караджов с диагонален удар.
83- Радослав Василев получи хубав пас от дълбочина, но бе изпреварен от Родригес.
84- smqna.jpgСмяна в Локомотив - Витанов влиза на мястото на Даксон
86- Локомотив претендира за дузпа. Карвальо бе съборен от Емил Петров, но съдията остана безмълвен. Емил Велев е бесен край тъчлинията.
87- 4erven.jpg Емил Велев е изгонен от скамейката на домакините заради протестите си към съдиите
90+1 - smqna.jpg Тактическа смяна в Локо - Сержиньо е заменен от Йордан Тодоров
90+3- svirkata.jpgКрай на мача. Локо (Пд) победи Славия с 2:1.

ЛОКО (Пд) - СЛАВИЯ 2:1

1:0 Сержиньо (4), 2:0 Христо Златински (8), 2:1 Радослав Василев (79)

Локомотив (Пловдив)
:
12.Иван Караджов, 2.Джереми Родригес, 5.Юнес Бенжелюн, 25.Ангел Йошев, 4.Михаил Венков, 16.Христо Златински, 23.Даниел Георгиев, 87.Даксон, 10.Сержиньо, 19.Базил де Карвальо, 77.Здравко Лазаров (к) (76- 11.Илиян Йорданов)
Резерви: 1.Стоян Ставрев, 33.Валери Георгиев, 7.Йордан Тодоров, 11.Илиян Йорданов, 29.Драги Коцев, 44.Любомир Витанов, 89.Станислав Маламов
Старши треньор:   Емил Велев

logo_Slavia.jpg 
Славия: 12.Емил  Петров, 20.Радослав Димитров, 6.Даниел Златков, 19.Живко Желев,21.Богомил Дяков (к), 14.Янко Сандански, 23.Тайсуке Акиоши, 9.Владислав Златинов, 7.Владислав Романов (46 - 5. Спас Георгиев), 33. Цветомир Тодоров, 99.Мартин Тошев (46- 11.Радослав Василев)
Резерви: 17.Стефано Кунчев, 26.Михаил Милчев, 24.Филип Филипов, 5. Спас Георгиев, 83. Йордан Юруков, 11.Радослав Василев, 10.Павле ПопараСтарши треньор:   Мартин Кушев

Пловдив, Стадион "Локомотив"
Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: Радослав Димитров, Янко Сандански (Славия)
Червен картон: Емил Велев (Локомотив)