Френски мениджър от международната агенция "Скаутинг тийм" проследи мача Славия - Локомотив 0:3 от столичното първенство на родените до 1997 г. Деца А.

Емисарят е представител на компания, която оперира в България от миналата година и се интересува предимно от млади таланти, пише Viasport.bg. Днес на изкуствения терен край стадион "Славия" скаутът видя добри изпълнения предимно от страна на гостите.

"Железничарите" изживяха тежко загубата си от "Левски" с 1:2 в предишния кръг, но днес решиха двубоя още до 14-ата минута с голове на завърналия се след контузия Георги Красимиров (в 10-ата) и на Ивайло Чавдаров. И двамата бяха изведени сами срещу вратаря от плеймейкъра Йордан Ризов (на снимката), направил днес значително по-добър мач, отколкото в събота.

До класиката 3:0 се стигна в 50-ата минута с класическо попадение на Никола Димитров, каквото не може да се види често по родните терени. Централният нападател уцели топката от въздуха встрани от вратата, кълбото се удари в една от гредите и посети мрежата.

Славистите също имаха своите ситуации, но отборът още се гради и отстъпва на най-силните в столичния регион на тази възраст. След 3:0 "червено-черните" понамалиха оборотите, личеше и умора от дербито с "Левски".