Ливърпул победи с 3:2 Блекбърн като гост в мач от 33-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят беше изпълнен с много интересни ситуации. Феновете видяха общо пет гола, две дузпи, една от които пропусната, и червен картон на вратаря на Ливърпул Дони. Преди два кръга Пепе Рейна беше изгонен при загубата от Нюкасъл, а сега и Дони получи червен картон. В игра се появи третият вратар Брад Джоунс, който спаси отсъдената дузпа за нарушение на Дони срещу Дейвид Хойлет.

Двубоят започна много добре за гостите от Ливърпул, които още в 13-ата минута откриха резултата. Крейг Белами намери в наказателното поле Макси Родригес, който отблизо вкара за 1:0. Три минути след това отново Макси Родригес не сгреши за 2:0. В 25-ата минута след груба грешка на Фланаган, Дейвид Хойлет беше съборен в наказателното поле от вратаря Дони. Главният рефер отсъди дузпа, но преди това мениджърът на Ливърпул пусна Брад Джоунс под рамката, който в последствие спаси наказателния удар изпълнен от Якуби Айегбени. Именно той обаче се реваншира за пропуска си в 34-ата минута и направи резултата 2:1 след удар с глава.

В 61-ата минута третият вратар на Ливърпул Брад Джоунс допусна грешка, но този път главният рефер му показа само жълт картон и даде втора дузпа за домакините. Наказателният удар отново изпълни Якуби Йегбени, който този път направи 2:2. В даденото от съдията добавено време Анди Керъл прекъсна голова суша от около 510 минути и реализира за крайното 3:2 за Ливърпул. Нападателят засече центриране и реализира с глава.