Писмо до борещия се с левкимията футболен капитан Стилиян Петров изпратиха учениците на Спортно училище "Олимпиец" в Перник.

"Играем футбол, гледаме футбол и обичаме тази игра. Обичаме я заради хора като теб - готови да се раздават, да се борят докрай, да не се предават в трудни моменти. Независимо коя фланелка носиш - на Селтик, Астън Вила или националния отбор, ти си "нашето момче", което тръгна от Монтана и покори Шотландия и Англия. Ти спечели много битки и ние вярваме, че този път отново ще победиш. Това е нашата подкрепа към футболиста и човека Стилиян Петров, който ни кара да се гордеем, че сме българи!", гласи част от текста в писмото, адресирано и до бирмингамския футболен клуб Астън Вила.

Ученическият инициативен комитет в подкрепа на капитана организира и футболен турнир в Перник на 19 април, пише още "Гонг". Датата на състезанието съвпада с номера, под който излиза на терена Стенли. За участие в турнира са поканени и ученици от други пернишки училища. Всички те ще облекат фланелки с номер 19 и с надписи за съпричастност към футболиста и семейството му в тежката битка за живот.

БЛИЦ СТИСКА ПАЛЦИ НА СТЕНЛИ И СИЛНО ГО ПОДКРЕПЯ В ТОЗИ ТРУДЕН МОМЕНТ!

Всичко около Стилиян Петров - 
ТУК