"Левски" разби с категоричното 4:1 ЦСКА във вечното дерби от 23-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години.

В герой за "сините" се превърна Тодор Чаворски, който подаде за три гола и вкара последното попадение във вратата на "армейците".

"Левски" игра по-добре от съперника си през първото полувреме, но стигна само до един гол, дело на Цветелин Тонев. Крилото на "сините" получи топката от Чаворски в 43-ата минута, напредна по левия фланг и преодоля вратаря на съперника за 1:0 с удар в близкия ъгъл.

Гостите показаха пълния си потенциал през втората част и стигнаха до нови три гола. Цветелин Чунчуков удвои преднината на "синтие" в 51-ата минута, а ЦСКА намали при бърза контраатака след час игра. Само три минути по-късно обаче "Левски" възстанови аванса си от 2 гола, след като Христо Попадиин вкара прекрасен гол. Десният бек на "сините" получи топката от Тото Чаворски по крилото и стреля, а тя се оплете в горния десен ъгъл на вратата на ЦСКА - 1:3. Чаворски вкара последния гол в 81-ата минута, когато беше точен от пряк свободен удар от около 20 метра - 1:4.

Така старшата възраст на "Левски" събра 52 точки и продължава да е на върха в класирането на Елитната юношеска група до 19 години. Преследвачите Литекс, Славия и Чавдар (Етрополе) имат по 46, Черно море е с 44, а ЦСКА заема 6-ото място с 42.