Защитникът на Астън Вила Карлос Куеяр направи дълго и прочувствено изказване за болестта на съотборника му Стилиян Петров. Капитанът на националния ни отбор вече се бори с острата левкемия, с която беше диагностициран преди няколко дни.

“След случилото се с Муамба миналият вторник на тренировъчната база пристигнаха специалисти, които ни направиха тестове и прегледаха сърцата ни. Два дни по-късно получихме резултатите и докторите са съобщили на Стан, че има симптоми на рак. Медицинският щаб пожела той да отиде в болницата за повече изследвания. В началото те дори не са му казали директно истината, а и той не искаше да ни изплаши преди приближаващия мач с Челси. Казали са му: "Да, би могло да е рак, но трябва да направим допълнителни тестове". Така че той не съобщи на никого, но най-близките му приятели вече са знаели, че съществува възможност да е болен от рак”, разказва Куеяр.

“Истината е, че тези лоши новини за нашия капитан ни повлияха силно. Никой не го е очаквал. Това е изненада, която ни остави в шок. Представете си - това е един от близките ви приятели, с когото сте споделяли една съблекалня четири години. Съотборниците ми и аз сме дълбоко разтърсени, но самият Стилиян бе първият, който ни даде сили и се опита да ни повдигне духа, за да можем да спечелим колкото се може повече мачове и точки. Това е единственото, за което той ни помоли”, допълни защитникът.

“Той винаги ми пее една песен - "Карлос Куейяр, ти ме правиш щастлив". Вчера ме изненада, когато му се обадих, а той вдигна и веднага започна да ми пее тази песен. Това ме успокои и ми показа, че той ще спечели тази битка, защото Стан е смел човек, който притежава огромна сила. Говоря с него всеки ден и той ни дава сили. Наясно е, че ситуацията е трудна, но той е сигурен, че ще спечели тази битка - неговото семейство му дава сили. Той дори знае как да вдъхне кураж на други хора, които страдат от същата болест. Усмивката никога не е слизала от лицето му и той иска да продължи да се усмихва", допълва Куейяр./БЛИЦ