celtic_stenli.jpgФеновете на Селтик спазиха обещанието си и също изразиха мощната си подкрепа към бившия футболист на тима Стилиян Петров, който и до ден-днешен е уважаван в Глазгоу. Трибуните на "Селтик Парк" "изригнаха" в 19-ата минута на мача със Сейнт Джонстън, спечелен от "детелините" с 2:0 след голове на Георгиос Самарас и Крис Милър. Килиън Шеридън игра цял мач за гостите, а успехът доближи "зелено-белите" на точка от шампионската титла.

Целият стадион пя в един глас заради Стенли: "You'll never walk alone, Stan" (б.р., превод: "Никога няма да бъдеш сам, Стан").

Близо 58-те хиляди запалянковци станаха на крака и мощно аплодираха в знак на съпричастност със Стан. След овациите феновете запяха рефрена "There's only one Stiliyan Petrov" (б.р., превод: "Има само един Стилиян Петров").

Така привържениците на Селтик също показаха, че са с Петров и му вдъхнаха кураж в този толкова важен за него момент. Освен това на централната трибуна на "Селтик Парк" имаше опънато голямо българско знаме.

Футболистите и треньорският щаб на "детелините" излязоха със специални фланелки преди мача със Сейнт Джонстън в подкрепа на българина, който беше диагностициран с остра форма на левкемия.

Стилиян Петров игра за Селтик между 1999 и 2006 година. Вчера от настоящия клуб на Петров - Астън Вила, съобщиха, че българският национал е болен от левкемия.