Феновете на Астън Вила и Челси окуражиха Стилиян Петров по фантастичен начин. Точно в 19-ата минута на мача между двата отбора целият стадион изригна в бурни аплодисменти. Както по-рано ви съобщихме, Стенли е в ложата и заедно със семейството си гледа двубоя, само часове, след като му беше диагностицирана остра форма на левкемия.

За мача с Челси на "Вила Парк" присъстват близо 34 000 зрители, които в 19-ата минута станаха на крака и в продължение над минута бурно аплодираха Петров. Още преди началото на двубоя клубът от Бирмингам отправи призив и помоли феновете си за 60-секунди овации за Стенли в 19-ата минута. Тя е символична, тъй като 19 е номерът на фланелката на 32-годишния халф.

Бурните си аплодисменти поднесоха и феновете на Челси, както и футболистите на двата отбора. За целта топката нарочно беше изкарана в тъч, за да бъде прекъсната играта за кратко.

В този момент развълнуваният Стан се изправи и прие аплодисментите. Българинът благодари за подкрепата, която му се оказва. Жена му Паулина не сдържа сълзите си и се разплака, докато Петров се опитваше да се усмихва през цялото време.

Феновете по трибуните не спират да пеят: "There's only one Stiliyan Petrov" (б.р.: превод: "Има само един Стилиян Петров").