Милан и Барселона не успяха да се победят и завършиха 0:0 на „Джузепе Меаца” в първи мач от четвъртфиналите на Шампионската лига. Каталунците имаха инициативата, но и „росонерите” пропуснаха доста сериозни положения, за да остане в крайна сметка интригата за реванша на „Камп Ноу”.

Първото полувреме на „Джузепе Меаца” предложи много повече емоции за зрителите по трибуните и телевизионните екрани. Още в 3-ата минута пред домакините се разкри невероятна възможност да поведат, но само от няколко метра Робиньо пропусна. Каталунците отговориха със силен удар на Меси в 9-ата минута, но Абиати се намеси решително. Седем минути по-късно след страхотна заучена комбинация при изпълнение на фаул Алексис Санчес бе изведен сам срещу Абиати и след съприкосновение падна за дузпа, но главният съдия не посочи бялата точка. Малко след това гол на Меси бе отменен справедливо заради засада. В 20-ата минута „росонерите” получиха нова възможност да излязат напред в резултата, но Ибрахимович изпусна сам срещу Виктор Валдес, след като стреля слабо. Шест минути по-късно Абиати спаси опасен изстрел на Шави. До края на първата част играта бе изравнена, въпреки че Барса владееше повече топката, и резултатът остана непроменен.

След почивката картината на терена не се промени особено. Каталунците разиграваха продължително и се опитваха да намерят пролуки в сгъстената отбрана на домакините. От своя страна „росонерите” търсеха да изненадат съперника с контраатаки, които обаче не им се получаваха така добре, както през първата част. В 77-ата минута Тейо даде страхотен пас към Лионел Меси, който стреля, но в последния момент бранител на домакините се намеси и изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар пък Карлес Пуйол се извиси над всички и стреля с глава, но не намери очертанията на вратата. Три минути преди края след удар на Меси можеше да се стигне до гол, но Абиати спаси, а при добавката и Тейо не успя да се разпише, след като в последния момент бранител се изпречи на пътя на топката.

В крайна сметка попадения така и не паднаха и интригата бе запазена за реванша на „Камп Ноу” иднив вторник.

милан_1.jpgМилан – Барселона 0:0барселона_1.jpg

Милано, “Джузепе Меаца”
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Милан: 32.Абиати, 13.Неста (74 - 15.Месба), 25.Бонера, 5.Мексес, 77.Антонини, 27.Кевин-Принс Боатенг (67 - 28.Емануелсон), 10.Зеедорф , 23.Амброзини , 22.Ночерино, 70.Робиньо (52 - 92.Ел Шаарави), 11.Ибрахимович

Барселона: 1.Валдес, 5.Пуйол, 2.Дани Алвеш, 3.Пике, 14.Масчерано, 8.Иниеста (65 - 37.Тейо), 6.Шави, 15.Сейду Кейта , 16.Бускетс, 10.Меси, 9.Алексис Санчес (76 - 17.Педро)