Индийски футболист почина от сърдечен удар по време на мач. Трагедията се случва само дни, след като халфът на Болтън Фабрис Муамба колабира в двубоя с Тотнъм от ФА Къп и беше с опасност за живота.

27-годишният Венкатеш припаднал малко след влизането си като резерва за Бангалор Марс срещу Саут Уестърн Рейлуей в мач от второто ниво на индийското първенство. Той е претърпял инфаркт.

В Индия не е задължително на мачовете да има лекар, дори когато те са от елитната дивизия. От Футболната асоциация признаха, че на стадиона не е имало линейка и носилка, така че футболистите занесли на ръце припадналия си съотборник до наета рикша, която го закарала до местната болница. Венкатеш бил обявен за мъртъв при пристигането си в медицинското заведение.

”Причината за смъртта е внезапен сърдечен удар, случва се често при футболистите. Ако на мача е имало лекар, който да му даде кислород и да му окаже първа помощ, той щеше да оживее”, заявиха от болницата.

Преди три дни още двама футболисти за малко не загубиха живота си. Единият от тях е 23-годишен белгиец, а другият 31-годишен испанец.