Mениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев обяви, че договорът на Митко с Манчестър Юнайтед вече е удължен за още година. Българският нападател обаче ще бъде продаден, като най-вероятно напуска Англия.

БЛИЦ беше първата медия в света, която съобщи, че Данчев замина за Манчестър, за да бъде удължен договорът на нападателя и че на тази среща окончателно е решено, че Бербатов ще бъде продаден през лятото.

В навечериeто на реванша с Атлетик (Билбао) от Лига Европа Сър Алекс потвърди информацията ни, заявявайки, че Бербо преподписва. Шотландецът обаче уточни, че пътищата на двете страни се разделят и през юни българският нападател си тръгва от "Олд Трафорд". 

"Имах три срещи със Сър Алекс Фъргюсън. От тези срещи останах доволен, от оценката му за Бербатов. Позицията на клуба е следната: "Ние няма да пречим, ще бъдем изключително добре предразположени, ако дойде оферта за него, няма да му правим спънки". Доволен съм от това, че успяхме да постигнем съгласие, когато окончателно се взе решение и те удължиха договора с една година. Уговорихме финансовите детайли за неговото напускане. Приемаме това, че Сър Алекс си готви следващия Манчестър Юнайтед, за идните 3-4 години, и бъдещето на клуба не е свързано с Митко. Фъргюсън иска да смени стила на игра на отбора, да вкара повече бързина в играта", разказа в студиото на "Канал 3" Емил Данчев.

"Митко най-вероятно няма да остане в Англия. Неговото желание е да напусне Острова. Категорично няма да преминава през Океана. Не иска да играе в САЩ, Япония, ОАЕ и подобни", добави Данчев, като по този начин стана ясно, че Митко най-вероятно ще премине в Примера дивисион, Серия "А" или Бундеслигата.

"По въпроса за парите искам да приключим един път завинаги. За Митко парите са на второ място. Не е ставало нито веднъж въпрос за пари в Манчестър Юнайтед. Митко няма да продължи кариерата си в по-малко класен от Манчестър Юнайтед отбор. Не можем да прогнозираме какво ще се случи, но той има вътрешното желание да напусне Острова", каза мениджърът.

"Това продължение на клаузата не може да стане без съгласието на футболиста, особено за футболист от ранга и класата на Димитър Бербатов. Няма фактор, който да го задържи, без неговото съгласие. Не мога да отговоря защо точно по такъв път пое Сър Алекс, защото през последните два месеца той гарантира на Бербатов, че той ще получи възможността да играе. На този етап у нас остава надеждата", добави Емил Данчев.